višemjesečna istraga

Trojica u Bjelovaru provalila u 44 kuće i ukrali stvari vrijedne 26 tisuća eura

06.04.2023 u 13:14

Bionic
Reading

Razne stvari vrijedne preko 26 tisuća eura ukrala su u 44 provalne krađe trojica muškaraca, uglavnom na bjelovarskom području, izvijestila je u četvrtak bjelovarsko bilogorska policija koja ih je i uhitila

Iz policije su u četvrtak s konferencije za novinare izvijestili kako su nakon višemjesečne kriminalističke istrage 23-godišnjaka i 34-godišnjaka sa zagrebačkog te 32-godišnjaka sa bjelovarskog područja osumnjičili za 44 teške, odnosno provalne krađe.

Na meti provalnika najčešće su bili nakit i novac te električni kućanski aparati, ručni satovi, televizori, razni ručni i električni alat, prijenosna računala, kamere, parfemi, odjeća, posuđe, ukrasi, posteljina, signalni pištolj, gume za vozilo s čeličnim naplatcima te motorno ulje i kosilica.

Istragom je otkriveno da je 23-godišnjak sudjelovao u svim ovim provalama od jeseni prošle do ožujka ove godine, dok su mu u po dvadesetak pomagala druga dvojica.

Čak 40 provala u obiteljske kuće počinjeno je na području Bjelovara, u vrijeme kad su vlasnici uglavnom bili na privremenom radu u inozemstvu, ili u kojima nitko ne živi. Na čazmanskom području provaljeno je u trgovinu mješovitom robom i četiri obiteljske kuće, a u Križevcima jednom u obiteljsku kuću.

Temeljem sudskog naloga pretraženi su im domovi i druge prostorije te vozila na području Bjelovara i Zagreba, pri čemu je pronađen dio ukradenih predmeta. Minimalnu pričinjenu štetu ovim provalama u policiji procjenjuju na preko 26 tisuća eura, iako se dio vlasnika nije izjasnio o šteti jer nisu u Hrvatskoj.

Osumnjičeni trojac je priveden i kazneno prijavljen zbog teških krađa, dok su iz policije pohvalili timski rad svojih djelatnika koji je okrunjen velikim i značajnim rezultatima, kojima i ovog puta opravdavaju svoj moto "Sigurnost i povjerenje".