AKCIJA USKOKA

[FOTO] Uhićen načelnik Murtera koji je peglao službenu karticu u bordelu

15.02.2023 u 09:26

Bionic
Reading

Uskok i policija u srijedu su, neotkrivajući identitete, potvrdili da provode akciju u kojoj je uhićen načelnik Murtera Toni Turčinov osumnjičen za kaznena djela protiv službene dužnosti. Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om

Nakon ispitivanja osumnjičenika Uskok će donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost, objavio je Uskok.

Policija je izvijestila da su obje sumnjičene osobe, od kojih je jedna nositelj izvršne vlasti na općinskoj razini, pod nadzorom policije.

Slijedi provođenje hitnih dokaznih radnji te će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih osoba biti podnesena kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, a osumnjičenici će biti predani pritvorskom nadzorniku, kažu u policiji.

U austrijskom bordelu plaćao službenom karticom

Načelnik općine Murter - Kornati pod izvidima se našao u srnju prošle godine nakon otkrića da je 2019. službenom karticom platio račun od 1560 eura u bordelu u Austriji.

  • +10
Toni Turčinov Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Turčinov je tada tvrdio da je karticu u klubu upotrijebio greškom jer je slična njegovoj privatnoj kartici te da je osobno podmirio trošak smještaja općinske delegacije u klagenfurtskom hotelu Schlosswirt Ebenthal kako bi obeštetio Općinu. Hotel je medijima osporio autentičnost računa.

Turčinov je tada tvrdio da je karticu u klubu upotrijebio greškom jer je slična njegovoj privatnoj kartici te da je osobno podmirio trošak smještaja općinske delegacije u klagenfurtskom hotelu Schlosswirt Ebenthal kako bi obeštetio Općinu. Hotel je medijima osporio autentičnost računa.

>>> Mijenjao je stranke, dijelio kroasane, pričao kako su mu najvažniji crkva i obitelj, a onda opeglao službenu karticu u bordelu: Tko je živopisni murterski načelnik Toni Turčinov

U izjavi za javnost nakon skandala naveo je da je u kasnim noćnim satima došlo 'do pogreške, odnosno omaške u plaćanju' jer je njegova osobna kartica i službena kartica izdana od iste banke. Ispričao se sumještanima te poručio da za općinu nije nastala nikakva materijalna šteta, 's obzirom da sam trošak smještaja platio svojom osobnom karticom, a koji iznos je gotovo identičan iznosu potrošenom u navedenom noćnom klubu'.

  • +6
Privođenje Tonija Turčinova Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Nakon izbijanja afere, Turčinov je podnio ostavku na mjesto vijećnika u Županijskog skupštini Šibensko-kninske županije, ali je nastavio obnašati funkciju načelnika Općine Murter-Kornati.

Uz Turčinova navodno je uhićen još jedan poduzetnik. Istražitelji su u jutarnjim satima krenuli u pretres domova i drugih prostorija zbog prikupljanja dokaza.