eksplozija ispred plodina

Božinović: 'Pretragama i analizama nastavlja se istraživanje riječkih bombaša'

31.05.2023 u 12:09

Bionic
Reading

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je u srijedu da policija pretragama i analizama nastavlja kriminalističko istraživanje nad dvojicom osumnjičenih za postavljanje eksplozivnih naprava radi iznude tvrtki Liburnia Riviera hoteli (LRH) i Plodine

''Istraživanje će ići u svim smjerovima u kojima bude trebalo ići. Policijski službenici u ovom trenutku rade pretrage pokretnih stvari i analize kako bi došli do odgovora na sva ona pitanja koja su važna. Najvažnije je da je vrlo efikasnom akcijom hrvatske policije otklonjena neposredna opasnost'', kazao je Božinović.

Dvojica muškaraca, njemački i dvojni, njemački i hrvatski državljanin, uhićeni su i zadržani u istražnom zatvoru zbog sumnje da su iznuđivali tvrtke LRH i Plodine, prijeteći se eksplozivnim napravama, od kojih su dvije eksplodirale.

Naprave su postavljali u više navrata tijekom protekla dva mjeseca, tražeći isplatu od tri do 4,6 milijuna eura u kriptovalutama, izvijestila je ranije policija istaknuvši da je jedini motiv bio stjecanje materijalne koristi iznudama te da se isključuju teroristički ili politički motivi.

Božinović je u utorak izvijestio da su tijekom kriminalističkog istraživanja nad dvojicom osumnjičenih za postavljanje eksplozivnih naprava pronađene još tri eksplozivne naprave. Precizirao je da su naprave pronađene na širem riječkom području.

  • +7
Privođenje osumnjičenih za postavljanje bombi u Rijeci Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL