vikend-rekorder

Biciklist u Otoku uhvaćen s 2,41 promila alkohola

17.06.2024 u 14:44

Bionic
Reading

Policijska uprava vukovarsko – srijemska izvijestila je u ponedjeljak kako je policija tijekom proteklog vikenda zatekla u prometu 21 osobu s prisutnošću alkohola, a rekorder je bicklist iz Otoka kojem je zabilježeno 2,41 promila alkohola

Najveća koncentracija alkohola, i to 2,41 g/kg, zabilježena je u subotu, u Otoku, kod 32-godišnjeg vozača bicikla, koji je smješten u posebnu prostoriju do otrežnjenja, navode iz PU.

S tim u vezi u subotu je na području gradova Otoka, Vinkovaca i Županje, provedena preventivno – represivna akcija prometne policije usmjerena na vozače vozila "na dva kotača". Akcija je provedena u vrijeme kada se na području PU vukovarsko – srijemske bilježe lošiji rezultati u prometu, odnosno više prometnih nesreća.

Tijekom akcije utvrđeno je 17 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama - tehnička neispravnost motocikala (nehomologirani ispušni sustavi i neistaknute registarske pločice), nenošenje zaštitnih kaciga prilikom upravljanja mopedima i osobnim prijevoznim sredstvima, navode iz PU.