priveden na sud

Biciklist u Zagrebu mahao nožem, policija reagirala brzinom munje

17.06.2024 u 12:43

Bionic
Reading

U četvrtak u popodnevnim satima zagrebačka policija zaprimila je tri dojave u kojima se navodi da mladić verbalno prijeti te pokazuje nož tijekom vožnje na biciklu na relaciji Rudeške i Horvaćanske ceste, Golikove ulice te II. trebevečki odvojak

Istog dana, operativnim radom policijskih službenika došlo se do saznanja da bi se moglo raditi o 31-godišnjaku koji je ubrzo pronađen i priveden u službene prostorije.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je osumnjičeni 31-godišnjak na naročito drzak i nepristojan način, narušavao javni red i mir tako što se na ulici kretao biciklom, u ruci držao nož na način da ga je učinio vidljivim drugim građanima te ih galameći vrijeđao.

'Osumnjičeni je uz prekršajnu prijavu zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (članak 6.) te Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana (članak 29.) priveden na nadležni prekršajni sud. Proglašen je krivim zbog počinjenih prekršaja te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1090 eura', priopćila je policija.