serijski provalnici

Istarska policija stala na kraj dvojcu koji je provalio u 14 kuća

12.06.2024 u 15:06

Bionic
Reading

Policajci su priveli dvojicu muškaraca koji su tijekom proteklih mjeseci u Istri počinili 14 teških krađa - pet na području Pazina, četiri u Poreču, dvije u Rovinju te po jednu u Puli, Buzetu i Labinu, izvijestila je u srijedu istarska policija

Policajci Policijske postaje Pazin s ispostavom Buzet dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom te su utvrdili sumnju da je, zajedno s 58-godišnjakom, počinio 14 kaznenih djela teških krađa, od čega četiri u pokušaju.

Dvojicu muškaraca sumnjiči se da su od 15. studenog 2023. do 6. travnja ove godine provalili u 14 kuća, i to u pet na području Pazina, četiri na području Poreča, dvije na području Rovinja te po jednu na području Pule, Buzeta i Labina.

Sumnjiči ih se da su u deset navrata provale počinili tako što su ili nasilno otvorili prozor ili vrata kuće te su iz unutrašnjosti otuđili novac, nakit, satove i druge predmete, dok u četiri navrata nisu uspjeli ništa otuđiti.

Počinjenim kaznenim djelima oštetili su vlasnike u dobi od 18 do 56 godina za nekoliko desetaka tisuća eura.

Kriminalističko istraživanje provedeno je u suradnji s porečkom, rovinjskom, labinskom i pulskom Policijskom postajom, a po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 44-godišnjak je u u srijedu ujutro priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, dok se 58-godišnjak od ranije nalazi u istražnom zatvoru.