KONKURENCIJA PLIVI

Željko Čović direktor u Generi

  • Autor: Z. K.
  • Zadnja izmjena 16.07.2009 13:25
  • Objavljeno 16.07.2009 u 13:12
Željko Čović

Željko Čović

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX /

Veterinarsko-farmaceutska tvrtka Genera (bivša Veterina), u većinskom vlasništvu Marijana Hanžekovića, objavila je ohrabrujuće polugodišnje rezultate poslovanja. Ukupni prihodi kompanije porasli su 3 posto (na 106 milijuna kuna), a neto dobit je povećana za 16 posto (na 8,2 milijuna kuna). U sklopu restrukturiranja na čelo novoosnovane tvrtke kćeri Genera lijekovi došao je Željko Čović, dugogodišnji prvi čovjek Plive

U sklopu restrukturiranja donesena je odluka o likvidaciji društva Veterina Polska zbog višegodišnjih gubitaka u poslovanju, te o osnivanju društava Genera Lijekovi i Genera Analitika s ciljem širenja poslovanja na humanu farmaceutiku. U društvu Genera lijekovi dužnost direktora  obnašat će Željko Čović, dok će istu dužnost u društvu Genera Analitika obnašati Mladen Proštenik.

Osnovna djelatnost društva Genera Lijekovi bit će razvoj, proizvodnja i prodaja generičkih lijekova. U Generi ističu da domaće tržište generičkih lijekova predstavlja visokoprofitabilni segment ukupnog tržišta lijekova. Smatrajući da postoji prostor za farmaceutsku kompaniju koja će ponuditi lijekove visoke kvalitete, a po bitno nižim cijenama, Genera će se u tom tržišnom segmentu upustiti u borbu sa starim rivalima (Pliva, Belupo, Jadran galenski labaratorij) i novom konkurencijom (nedavno pokrenutom generičkom tvrtkom Luke Rajića).

Proizvodnja će početi na postojećim laboratorijskim i proizvodnim kapacitetima unutar Grupe (GLP laboratorij i GMP pogon). Unutar društva Genera lijekovi formirat će se tim mladih stručnjaka s iskustvom iz područja registracije, proizvodnje i razvoja farmaceutskih proizvoda.

Druga noosnovana tvrtka Genera analitika pružat će usluge laboratorijskih analiza i ispitivanja kontrole kvalitete sirovina, poluproizvoda i gotovih farmaceutskim proizvoda za humanu i veterinarsku upotrebu. Odluka o osnivanju Genera Analitike proizlazi iz povećanih potreba za takvim analizama, kako unutar Genera Grupe, tako i u cijeloj regiji.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi