što će biti s nagodbom?

Završio sastanak Agrokorovih dobavljača, odlučili doći na sastanak s izvanrednom upravom

03.04.2018 u 21:54

Bionic
Reading

Završili su cjelodnevni sastanci dobavljača Agrokora. Kako sada stvari stoje, dobavljači će se u srijedu pojaviti na sastanku s izvanrednom upravom. Žele biti konstruktivni i pokazat će dobru volju, javlja Dnevnik.hr

No, odlazak na sastanak se mora promatrati uvjetno, doznaje Dnevnik.hr, iz redova dobavljača. Ako osjete da se i dalje inzistira na njima neprihvatljivim prijedlozima, kažu, napustit će sastanak.

Od ranog jutra, predstavnici Agrokorovih dobavljača na sastancima su u Zagrebu. Među temama - konačan prijedlog nagodbe koji se očekuje ovoga tjedna.

Iako se jutros pojavila informacija bjave informacije da je izvanredni povjerenik za Agrokor Fabris Peruško noćas u jedan sat poslao mail dobavljačima s finalnim nacrtom nagodbe, iz Uprave Agrokora stigao je demanti te informacije.

Glavna tema među dobavljačima danas je bila isplata graničnog duga. A o čemu se zapravo radi? Granični dug iznosi 80 milijuna eura. Riječ je o dugu za robu koju su dobavljači isporučili Agrokoru prije 10. travnja, odnosno, prije početka rada izvanredne uprave. No, rokovi plaćanja te robe određeni su za mjesece nakon 10. travnja. Dobavljači žele da im se tih 80 milijuna eura isplati u cijelosti, odnosno da se tretiraju kao novo dugovanje, koje ne ulazi u nagodbu. Nakon povratka Sberbanka u igru, kako doznajemo, Agrokor taj granični dug želi uvesti u plan nagodbe - pa je pitanje koliko bi tog novca bilo vraćeno dobavljačima.

  • +9
Fabris Peruško i Irena Weber Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić