JADRANKA KOSOR

'Zakonom ćemo spriječiti preuzimanje više od 49 posto Ine'

Jadranka Kosor u Šibeniku

Jadranka Kosor u Šibeniku

Izvor: Cropix / Autor: Niksa Stipanicev / CROPIX

Premijerka je u Šibeniku komentirala novu optužnicu protiv Ive Sanadera te najavila donošenje zakona kojim će se ograničiti stjecanje dionica Ine

Nakon svečane akademije u šibenskom kazalištu, kojom je obilježeno 20 godina rujanskog rata u kojem je obranjen Šibenik, premijerka je bila upitana hoće li svjedočiti u slučaju Ive Sanadera, kojeg je Uskok osumnjičio da je prilikom sklapanja ugovora Ine i Mola  primio mito.

'Što se tiče najnovije optužnice Uskoka, moram reći da će Vlada RH pokrenuti postupak donošenja izmjena zakona prema kojem nitko osim RH ne može imati više od 49 posto dionica Ine. To je izmjena koju treba učiniti jer postoji opravdana sumnja da je netko u tom poslu primio mito. Proceduru smo pokrenuli već danas, a očekujem da ćemo sljedećeg tjedna usvojiti odluku na sjednici Vlade i potom je predložiti Saboru', kazala je J. Kosor.

Jadranka Kosor odgovorila je i na upit zna li što o navodnim crnim fondovima SDP-a koje je spomenuo Ivan Zvonimir Čičak:

'Borba protiv korupcije treba ići u svim smjerovima, s nultom tolerancijom protiv korupcije. Bez obzira što Ostojić i Linić prijete prstom i govore da će dobro paziti što rade Uskok i DORH i da će dobro paziti koga se progoni, a koga se progoni protiv korupcije, i bez obzira što oni traže da se borba protiv korupcije zaustavi na njihovim vratima, to ne bi bilo dobro, odnosno bilo bi katastrofalno. Svatko tko je lopov mora završiti u zatvoru, a svatko tko je nevin mora uživati plodove svoga rada', rekla je Kosor.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi