SITNI DUGOVI

Zagrebački holding tužio Coning inženjering za 3.527 kuna!

  • Autor: Ivica Kruhoberec
  • Zadnja izmjena 09.05.2012 21:43
  • Objavljeno 09.05.2012 u 21:43
Direktor Zagrebačkog holdinga Ivo Čović

Direktor Zagrebačkog holdinga Ivo Čović

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Neja Markičević

Zagrebački holding krenuo je u sređivanje stanja unutar poslovne jedinice Vodoopskrba, ali na neočekivani način: utuživanjem Coning inženjeringa i Zagorje tehnobetona, i to zbog potraživanja od 3.527,63 kune!

Dok se očekuje rasplet afere Watergate, odnosno zasad nepoznatog broja ilegalnih priključaka na zagrebački vodoopskrbni sustav zbog kojeg je pretrpljena šteta koja se procjenjuje između 20 i 60 milijuna kuna, Zagrebački holding odlučio je zatvoriti barem neke rupe iz kojeg mu curi voda, odnosno novac. Za to se, međutim, odlučio na dvojbeni način: utuživanjem Coning inženjeringa i Zagorje tehnobetona zbog potraživanja od 3.527,63 kuna!

Holding je podnio tužbeni zahtjev varaždinskom Trgovačkom sudu koji je za srijedu zakazao ročište na kojem je sve riješeno za nešto više od pola sata. Naime, punomoćnik Coning inženjeringa priznao je dug od 3.527,63 kuna koji je nastao zbog različitog obračuna utrošene vode u stanovima ulici Kamenarka. Naime, te stanove gradili su varaždinski građevinari koji su bili i odgovorni za trošenje vode i druge komunalne usluge sve do trenutka dok ih nisu prodali kupcima.

Za polusatno rješavanje duga teškog 3.527,63 kuna, u sudnici varaždinskog Trgovačkog suda okupili su se, uz suca i zapisničarku, i punomoćnik tuženika i zamjena za punomoćnike tužitelja, poznati odvjetnički ured iz Zagreba. Stoga su ukupni troškovi postupka sasvim sigurno veći od vrijednosti spora, a jedina je utjeha za Holding što će ih platiti strana koja će pravomoćno izgubiti spor.


Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi