TRŽIŠTE KAPITALA

Zagrebačka burza: ZABA u fokusu ulagača, Tekstilpromet dobitnik dana

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Kraj tjedna na domaćem tržištu kapitala protekao je bez jasnog sentimenta, dionički indeksi zaključili su na suprotnim stranama uz male promjene, dok se likvidnost zadržala na visokim razinama zahvaljujući blok trgovanju dionicama Zagrebačke banke, koje su se našle u fokusu ulagača

Indeks CROBEX zaključio je nepromijenjeno, dok je njegova uža inačica, indeks CROBEX10 oslabio blagih 0,1 posto. Od sektorskih indeksa, u crvenom je jedino zaključio indeks turističkog sektora koji je oslabio 0,9 posto, dok je dobitnike predvodio indeks građevinskog sektora s rastom od 1 posto.

Ukupno je protrgovano oko 1,2 milijuna eura, pri čemu je oko jedne četvrtine prometa generirano u blok trgovanju dionicama Zagrebačke banke. U redovnom trgovanju, dionice Zagrebačke banke ostvarile su promet od oko 400 tisuća eura i time porasle za 1,9 posto. Slijede ih dionice Hrvatskog Telekoma, koje su prikupile oko 122 tisuća eura prometa, pri čemu im je cijena oslabila 0,8 posto.

Titula dobitnika dana pripala je dionici Tekstilprometa, čija je cijena porasla 12 posto. Na strani gubitnika našla se dionica Alpha Adriatica, koja je potonula 5,9 posto.

Dobitnik dana: Tekstilpromet d.d. +12,00% 140,00

Gubitnik dana: Alpha Adriatic d.d. -5,92% 14,30

CROBEX +0,00% 2.122,27

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!