TRŽIŠTE KAPITALA

Zagrebačka burza: Nastavljen negativni sentiment, dobitnik dana Viro tvornica šećera

Bionic
Reading

Negativan sentiment se nastavio na domaćem tržištu kapitala i u četvrtak, pri čemu su gotovo svi dionički indeksi dočekali kraj dana u crvenom teritoriju, dok je likvidnost ponovno oslabila

CROBEX je pao 0,5 posto na 1.926,2 bodova. Blue chip indeks CROBEX10 je izgubio 0,6 posto, dok je širi tržišni indeks CROBEXplus oslabio 0,6 posto. Gotovo svi sektorski indeksi su završili dan u crvenom, od kojih je najviše izgubio indeks prehrambenog sektora, s minusom od 1,2 posto. Jedini izuzetak je bio indeks građevinskog sektora koji je stagnirao cijenom.

Ukupan dionički promet se smanjio u odnosu na prethodni radni dan te je iznosio 2,7 milijuna kuna, pri čemu nije bilo milijunaša. Najviše se trgovalo dionicom Čakovečkih mlinova s kojom je protrgovano nešto više od 750 tisuća kuna, a koja je stagnirala cijenom. Osim nje, likvidna je bila i dionica Ericsson Nikole Tesle koja je na prometu od gotovo 560 tisuća kuna izgubila 0,9 posto.

Titulu dobitnika dana ostvarila je dionica Viro tvornice šećera, čija je cijena porasla 3,7 posto. Uz nju, samo su još dvije dionice upisale rast cijene, i to Mon Perin i Zagrebačka burza koje su dobile na vrijednosti 2,8 posto i 0,8 posto.

Na strani gubitnika izdvojila se dionica Slatinske banke koja je izgubila 5 posto svoje vrijednosti, a loš je dan imala i dionica Jadroplova s padom cijene od 4,6 posto.

Dobitnik dana: Viro tvornica šećera +3,73% 50,00

Gubitnik dana: Slatinska banka -5,00% 49,40

CROBEX: -0,53% 1.926,21