tržište kapitala

Zagrebačka burza: Blagi oporavak dioničkih indeksa, AD Plastik prekinuo negativan niz

Bionic
Reading

U utorak je došlo do blagog oporavka glavnih dioničkih indeksa na Zagrebačkoj burzi, čime je zaustavljen dvodnevni pad. CROBEX je tako napredovao 0,4 posto, dok je njegova šira inačica CROBEX plus porasla za 1,1 posto

Među sektorskim indeksima najbolje je prošao indeks industrijskog sektora ojačavši 3 posto, dok je indeks prehrambenog sektora oslabio 0,5 posto.

Promet na burzi je bio neznatno slabiji u odnosu na prethodni dan te je iznosio 22.8 milijuna kuna, od čega je više od pola trgovanja bilo s dionicom Optima Telekoma.

Uz 10.5 milijuna kuna u blok transakcijama i 1.6 milijuna kuna u redovitom prometu, njena cijena je porasla za 0,4 posto.

Preko milijun kuna prometa imala je i dionica AD Plastika, koja je s plusom od 6 posto, prekinula šestodnevni negativni niz, te dionica Podravke s minusom od 0.7 posto.

Osim spomenutog AD Plastika dobre rezultate upisale su i dionice domaćih banaka: HBP-a i Zagrebačke banke s rastom od 5,1 posto odnosno 1,8 posto. S druge strane Plava Laguna je pala za 2,6 posto, a pratila ju je redovna dionica Adris grupe s minusom od 1,9 posto.

Dobitnik dana: AD Plastik +5,95% % 92,60

Gubitnik dana: Plava Laguna - 2,58% % % 1.510,00

CROBEX +0,39% 1.914,42