JEDNOGODIŠNJE STAŽIRANJE

Za 131 pripravničko mjesto u Ini više od 3.800 prijava

  • Autor: tportal.hr/hina
  • Zadnja izmjena 20.04.2012 20:18
  • Objavljeno 20.04.2012 u 20:18
Upravna zgrada INA-e

Upravna zgrada INA-e

Izvor: Pixsell / Autor: Boris Scitar/Vecernji list

Treći Inin Growww natječaj za zapošljavanje mladih pripravnika na jednogodišnji staž u Ini završio je 15. travnja, a zaprimljeno je više od 3.800 prijava, priopćeno je danas iz Ine koja će ove godine putem tog programa zaposliti 131 pripravnika

Natječaj Growww 2012 otvoren je početkom ožujka, a traženi obrazovni profili bili su naftni inženjeri, inženjeri kemijske tehnologije, strojarstva, ekonomisti, informatičari te pravnici, kao i inženjeri građevine i zaštite na radu.

Iz Ine ističu kako trenutno traje selekcijski postupak koji se obavlja putem kompjuteriziranog psihologijskog testiranja, a rezultati testa bit će podloga za užu selekciju i odabir kandidata koji će biti pozvani na intervju.

Ove godine u Ini će se zaposliti 131 pripravnik, a svoj jednogodišnji staž započet će početkom rujna, navode iz Ine i dodaju da će ti pripravnici za vrijeme trajanja staža proći kroz detaljnu poslovnu edukaciju te upoznati Inina rafinerijska postrojenja i plinske pogone.


Njihov rad i učinkovitost pomno će se nadgledati i ocjenjivati, na kraju staža pristupiti će i pripravničkom ispitu, a pripravnici koji zadovolje zadane kriterije dobit će ugovor na neodređeno vrijeme.

Prvi Growww natječaj u Ini proveden 2010. i tada je zaprimljeno gotovo 900 prijava, da bi u 2011. bilo zaprimljeno njih čak 3.500.

U protekle dvije godine Ina je u sklopu Growww programa zaposlila 227 pripravnika te je stotinjak pripravnika iz prve generacije dobilo stalno zaposlenje u Ini, dok pripravnicima druge generacije jednogodišnji staž ističe u rujnu.

Najviše je pripravnika zaposleno u sektorima temeljnih segmenata djelatnosti kao što su istraživanje i proizvodnja nafte i plina te u rafinerijskoj preradi, a dio ih je zaposlen i u poslovnim funkcijama podrške, navodi se u priopćenju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi