ODLUČNOST, BRZINA, ZNANJE...

Vrdoljak: Od povjerenika očekujem sve što 'Titanik Vlada' nije bila u stanju napraviti

10.04.2017 u 17:02

Bionic
Reading

Predsjednik HNS-a i potpredsjednik Sabora Ivan Vrdoljak, komentirajući u ponedjeljak najnoviji razvoj situacije s Agrokorom, poručio je kako očekuje od (Vladinog) povjerenika odlučnost, brzinu, znanje i rezultat - sve ono što ova 'Titanik Vlada' nije bila u stanju napraviti u posljednja tri mjeseca

Izgubljena tri mjeseca su dovela do katastrofalne situacije, blokada i vrlo ozbiljnih problema kod dobavljača u sustavu Agrokora, upozorio je Vrdoljak te dodao da ga ne zanimaju imena i da od povjerenika očekuje dijalog. 'Od povjerenika očekujem dijalog, za razliku od premijera koji je odbio pravovremenu pomoć', rekao je Vrdoljak.

Podsjetio je na pet amandmana koje je HNS kao konstruktivna oporba predložio s ciljem zaštite malih i velikih dobavljača. Da su HNS-ovi amandmani bili prihvaćeni dobavljači bi bili zakonski zaštićeni i ne bi se nalazili u ovakvom problemu, ustvrdio je Vrdoljak .

Iz HNS-a podsjećaju kako je Vrdoljak još prije mjesec dana stavio se na raspolaganje premijeru Plenkoviću i ponudio model rješenja krize, no umjesto da je Vlada prihvatila njihove sugestije, ipak se odlučila za bahatost i neodgovornost prema svim hrvatskim građanima.

Da je tome tako dokazuju i izjave vladajućih, koji nas već dva mjeseca uvjeravaju da će 'sve biti ok', dok čak i Vladin izvanredni povjerenik upozorava da smo 'svi ugroženi u ovoj situaciji, da je situacija ozbiljna i da nam prijeti vrlo ozbiljan ekonomski problem', navodi se u HNS-ovom priopćenju

To je bilo očito i 25. siječnja, kada Hrvatska bilježi prvi ozbiljniji pad kreditnog rejtinga, a situacija u Agrokoru sve jače zvoni na uzbunu, no samo dan kasnije ministar financija Zdravko Marić u izjavama uvjerava da je 'kompanija i dalje u dobrom stanju' i da do mogućeg bankrota neće doći, dodao je.

Sve su to potvrde neodlučnosti, neznanja i anemičnosti 'Titanik Vlade' koja nas svakim danom vodi prema santi leda, stoji u HNS-ovu priopćenju.