OCJENA ZAKONITOSTI

Vlasnik British Airwaysa razmatra tužbu protiv države zbog plana karantene

05.06.2020 u 15:00

Bionic
Reading

Matična kompanija British Airwaysa IAG razmatra pokretanje postupka ocjene zakonitosti plana karantene u Velikoj Britaniji, rekao je glavni izvršni direktor IAG-a Willie Walsh, upozoravajući kako će nova pravila onemogućiti povratak letenju u srpnju

Doneseno pravilo kaže da od 8. lipnja oni koji dolaze u Veliku Britaniju iz inozemstva trebaju ostati u samoizolaciji kod kuće 14 dana. Aviokompanije upozoravaju da se ljude tako odvraća od rezerviranja godišnjih odmora i nanosi velika šteta već pogođenoj turističkoj industriji.

Walsh je izjavio da prije donošenja karantenskih pravila nisu provedene konzultacije s industrijom te da s odvjetnicima razmatra moguće postupke.

"Sinoć sam pisao zakonodavcima da je ova inicijativa na neki način uništila našu mogućnost da poletimo u srpnju. Smatramo da je to iracionalno, mislimo da je nesrazmjerno i razmatramo postupak ocjene zakonitosti te odredbe“, rekao je Walsh.

Dodao je kako očekuje da će ih i druge zrakoplovne kompanije slijediti.

British Airways, zajedno s konkurentima kao što su easyJet i Ryanair, nadao se nastavku letenja u srpnju nakon tromjesečnog razdoblja u kojem je većina zrakoplova morala biti prizemljena zbog pandemije koronavirusa.