ogorčeni sindikati i radnici

'Vlada od nas pravi idiote! Još će nas lagano okretati na ražnju'

28.03.2019 u 12:38

Bionic
Reading

Predsjednik Jadranskog sindikata Boris Cerovac kaže kako ga nije iznenadilo to što Vlada na današnjoj sjednici nije donijela konačnu odluku o tome što s Uljanikom i 3. majem. Podsjetimo, premijer Andrej Plenković izjavio je kako plan restrukturiranja koji nudi Tomislav Debeljak ne može prihvatiti te je otvoren za druga rješenja

'Iskreno, očekivao sam da će se ovakvo nešto dogoditi. Da je postojala namjera da se izađe u susret radnicima Uljanika i 3. maja, ovo bi odavno bilo riješeno. Činjenica je da nas puštaju da lagano propadamo, kopnimo i nestajemo. Lagano nas još okreću na ražnju. Stalno imaju izlike zbog čega ne mogu donijeti odluku. Jasno je da ne mogu preuzeti odgovornost', rekao je za tportal Cerovac.

Dodaje kako su za ovakvo stanje krive sve dosadašnje vlade i Uprava Uljanika.

'Mnogo je krivaca. Najveći problem je nečinjenje. Od nas su napravili idiote. Sad bih trebao pozvati ljude da svi sjednemo u autobus i odemo put Slovenije ili Italije i zatražimo državljanstvo', ogorčen je Cerovac.

Radnici Uljanika svaki dan se bore za preživljavanje i šef sindikata smatra kako bi ih bilo jako teško skupiti za odlazak i prosvjed pred Banske dvore, kao što su to neki najavljivali.

  • +11
Štrajk u Uljaniku Izvor: Pixsell / Autor: Duško Marušić
sve osim nogometa

Učitavanje...