ČOBANKOVIĆEV MINI POMAK

Vlada i Orco blizu dogovora o Sunčanom Hvaru

28.02.2011 u 14:09

Bionic
Reading

Iako je danas iz HFP-a otkazana konferencija za novinare ministra Čobankovića u vezi sa Sunčanim Hvarom, iz luksemburške Orco grupe su za Bloomberg danas potvrdili da su vrlo blizu pronalaska rješenja s hrvatskom Vladom oko hotelskog poduzeća Sunčani Hvar

Potpredsjednik Vlade Petar Čobanković i potpredsjednik Orco grupe Nicolas Tommasini sastaju se danas u Zagrebu, kako bi dogovorili budućnost hvarskog hotela. Bloomberg piše da su iz Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) otkazali za danas u podne najavljenu Čobankovićevu konferenciju za novinare.

'Pregovori se dobro razvijaju i vjerujem da će biti postignut napredak oko budućnosti Sunčanog Hvara', izjavila je Petra Zdenkova, glasnogovornica Orco grupe.

Tako slučaj prezaduženog Sunčanog Hvara, u kojemu Orco drži 55, a HFP 31 posto dionica, čini se, zasad neće ipak neće završiti hitnom međunarodnom arbitražom i prisilnom naplatom banaka. Prema neslužbenim informacijama Poslovnog dnevnika, ministar Čobanković i Orco postigli su prijelazno rješenje prema kojemu zasad neće biti promjena u vlasničkim udjelima, a zajmovi dani Sunčanom Hvaru pretvorili bi se u kapital.