NOVINE U STEČAJU

Vjesnik žele kupiti Frankopan i Ljubas

vjesnik

vjesnik

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Maček

Na subotnjem sastanku sa zaposlenicima Vjesnika, tijekom kojeg im je otkazao ugovore o radu, stečajni upravitelj Maroje Stjepović izvijestio ih je da interes za kupnju izdavačkih prava toga dnevnog lista pokazuju dvojica potencijalnih ulagača - dubrovački kulturni djelatnik Mišo Mihočević i kontroverzni zagrebački poduzetnik Michael Ljubas.

Mihočević se ovoga proljeća javio na natječaj za kupnju Vjesnika, i to kao zastupnik britanskog ulagača Nicholasa Frankopana. Poslovni dnevnik podsjeća da je nakon međusobnih optužbi izmijenjenih između Frankopana i Narodnih novina kao izdavača Vjesnika natječaj propao. Mihočević je već tada najavio da će se tijekom stečajnog postupka ponovno javiti.

Iako interes kupaca ide na ruku bivšim novinarima Vjesnika, kojima je u cilju da se proda što više imovine i poveća mizerna stečajna masa, sindikalna povjerenica Marijana Matković nije zadovoljna takvim razvojem događaja. 'Iznenađena sam što se razgovara s potencijalnim kupcima u trenutku kad još ne znamo cijenu po kojoj se Vjesnik prodaje, jer nju može odrediti samo ovlašteni vještak za medije. Mi smo principijelno, zanemarujući osobne interese, prije otvaranja stečaja tražili da izdavačka prava preuzme država. Ministar financija Slavko Linić prihvatio je ideju, ali ona nije provedena pa bi se sada moglo dogoditi da se netko za relativno malo novca dokopa institucije kao što je Vjesnik', upozorila je Marijana Matković.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi