PRIJEDLOG STEČAJNE UPRAVITELJICE

Vjerovnici Elektromaterijala prodaju dio imovine

  • Autor: tportal.hr/hina
  • Zadnja izmjena 14.09.2011 20:31
  • Objavljeno 14.09.2011 u 20:26
rasprodaja

rasprodaja

Izvor: photl.com / Autor: photl.com

Skupština vjerovnika Elektromaterijala d.d. za trgovinu i usluge u stečaju danas je prihvatila prijedlog stečajne upraviteljice da se proda dio imovine te je dala mogućnost da se poslovanje nastavi, uz pažnju stečajne upraviteljice i uz uvjet da se troškovi rada za preostalih 87 zaposlenika ne bi morali namirivati iz stečajne mase, odnosno da se podmire iz poslovanja

Po riječima stečajne upraviteljice Blaženke Prpić, imovina koje će biti ponuđena na prodaju više nije u funkciji poslovanja, a ukupna cijena ponuđene imovine bit će viša od 150 milijuna kuna.

Na prodaju će biti ponuđena upravna zgrada Elektromaterijala u Rijeci, poslovna zgrada u Donjem Stupniku, poslovni prostori manje površine u Zadru i Zagrebu, stambena zona Martinkovac u Rijeci (građevinsko zemljište) te dvije obiteljske kuće u Vinkovcima i Zagrebu.

Stečajna upraviteljica kazala je da je skupština vjerovnika prihvatila izvješće o tijeku stečajnog postupka i stanju stečajne mase.

Donesena je i odluka o sniženju cijena starih zaliha veleprodajne robe na cijene manje od nabavnih, kazala je Prpić.

Stečaj Elektromaterijala otvoren je u veljači ove godine. Prijavljene su tražbine od ukupno oko 180 milijuna kuna, a na približno istu sumu procjenjena je i vrijednost imovine te tvrtke.

Najveći vjerovnici su multinacionalna kompanija ABB, banke, Elektrolux, Gorenje, Ministarstvo financija i radnici, koji od Elektromaterijala potražuju ukupno oko 15 milijuna kuna.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi