POKRENUT STEČAJ ZA PEVEC ZAGREB

Višnja i Zdravko nisu imali snage za dolazak na sud

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Mjesec dana nakon što je Pevec Bjelovar otišao u stečaj, istu će sudbinu doživjeti i tvrtka Pevec Zagreb. Danas je na bjelovarskom Trgovačkom sudu održano prvo ročište za pokretanje stečaja u tom poduzeću, a sutkinja će donijeti rješenje u roku od tri dana. Očekivao se i dolazak bračnog para Pevec, ali oni, očito slomljeni zbog propasti tvrtke koju su stvorili ali i upropastili, nisu došli

Kako nam je rekao stečajni upravitelj Darko Šket, na sudu su Mićo Ljubenko, odvjetnik koji zastupa dobavljače, i Zora Radetić, predstavnica radnika, ostali pri prijedlogu za pokretanje stečajnog postupka. Utvrđeni su uvjeti za stečaj: račun Peveca Zagreb blokiran je 101 dan, a na naplatu je dospjelo oko 225 milijuna kuna.

Zanimljivo je da se jutros na sudu nisu pojavili vlasnici Višnja i Zdravko Pevec koji su prije mjesec dana pokušali odgoditi proglašenje stečaja Peveca Bjelovar tvrdeći da imaju spasonosnog ulagača. Iako se očekivalo da bi vlasnik Zdravko Pevec i danas mogao izvesti sličan manevar, to se ipak nije dogodilo.

'Za Pevec Zagreb tek treba provesti inventuru, utvrditi stanje u poduzeću i s radnicima. Sljedećih dana očekuju me razgovori s pedesetak dobavljača, a gotovo svi su zainteresirani za nastavak poslovanja', komentirao je Darko Šket mogućnost nastavka poslovanja tvrtke za tportal.

Najvjerojatnije će se dio centara iznajmiti, dok bi drugi nastavili s radom kroz poslovanje Peveca u stečaju, a Šket očekuje da bi se to u najboljem slučaju moglo dogoditi u ožujku. Osim centara u Jankomiru i na Žitnjaku, u sklopu Peveca Zagreb poslovale su trgovine u Rijeci, Puli, Slavonskom Brodu, Kutini, Osijeku i Koprivnici te zapošljavale 726 radnika.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi