promjene u tvrtki

Virna Višković Agušaj ide u Holcim Grupu, Dario Vrabec novi predsjednik Uprave

16.09.2022 u 07:28

Bionic
Reading

Virna Višković Agušaj, nakon skoro šest godina na mjestu predsjednice Uprave Holcima Hrvatska prelazi u Holcim Grupu, u Švicarsku, gdje će u globalnom timu za dekarbonizaciju voditi istraživanje novih sirovina i procesa za proizvodnju cementa s niskim ugljičnim otiskom

'Da bismo pronašli rješenje za klimatske promjene, ključna su istraživanja novih materijala, pa tako tvornice cementa umjesto vapnenca, kojeg trenutno koriste za sirovinu, moraju pronaći nove mogućnosti za proizvodnju niskougljičnih vrsta cementa. Upravo zbog tako zanimljivih izazova, kao diplomirana kemičarka, s više od 23 godine iskustva u proizvodnji cementa, odlučila sam karijeru posvetiti istraživanjima i poslovnom razvoju novih materijala. Ponosna sam na rezultate koje smo kao Holcim postigli ovdje u Hrvatskoj, a posebno što smo pouzdan i stabilan, dugogodišnji partner našim kupcima', rekla je Virna Višković Agušaj.

Dario Vrabec postaje predsjednik Uprave Holcima (Hrvatska) d.o.o. od 15. rujna 2022. godine. U posljednjih 18 godina radio je u područjima marketinga, prodaje i upravljanja u međunarodnim tvrtkama proizvodnje i prodaje robe široke potrošnje kao što su Zvijezda, Ledo, a u Holcim Hrvatska dolazi s mjesta predsjednika Uprave Lactalisa u Bosni i Hercegovini.

'Prelazak u novu industriju predstavlja mi zanimljiv izazov. Posebno mi je drago što je to Holcim, vodeći svjetski dobavljač građevinskih materijala i usluga u građenju. Svojim dosadašnjim iskustvom nastavit ću voditi zaposlenike u smjeru kružnog gospodarstva i održivosti, a s Virnom ćemo nastaviti suradnju prema cilju Holcim Grupe da do 2050. godine postignemo neto nula ugljični otisak', rekao je Dario Vrabec.