podaci turističkih ureda

[VIDEO/FOTO] Na Makarskom primorju odmara 60-ak tisuća gostiju, gužve na cestama i u lukama

  • Autor: V.Mo./Hina
  • Zadnja izmjena 30.07.2022 14:32
  • Objavljeno 30.07.2022 u 14:32
Turisti u Makarskoj

Turisti u Makarskoj

Izvor: Cropix / Autor: Ivo Ravlić

Na Makarskom primorju prema podacima turističkih ureda ljetuje više od 59 tisuća turista, a zadnji srpanjski vikend obilježila je još jedna velika smjena gostiju popraćena gužvama na cestama i trajektnim pristaništima

Na Jadranskoj magistrali u oba smjera vozi se usporeno u dugim kolonama s manjim zastojima dok se velike gužve u prometu stvaraju na prilazima svim turističkim mjestima na Rivijeri, posebice Makarskoj. Na cesti od Baškog Polja do ulaza na autocestu kod Zagvozda promet je pojačan, ali se odvija bez zastoja i ograničenja. Na naplatnim postajama kod Zagvozda također je gužva, ali bez dužih čekanja dok je na cesti Makarska-Vrgorac promet uobičajen.

  • +15
  • +12

Turisti u Makarskoj

Izvor: Cropix / Autor: Ivo Ravlić

Trajekt na liniji Makarska-Sumartin popunjen je u svih šest današnjih plovidbi, a tek je nekoliko slobodnih mjesta preostalo za polazak u 21 sat dok je s Brača prema Makarskoj svih sedam plovidbi popunjeno. Za nedjelju ostaje poneko slobodno mjesto iz Makarske prema Braču, a u suprotnom pravcu popunjene su sve plovidbe, doznaje se u makarskoj poslovnici riječke Jadrolinije. Na liniji Drvenik-Sućuraj plove dva trajekta. Na ukrcaj u Drveniku čeka se 40-ak minuta, a u Sućurju oko sat i pol. Autobusi iz Splita prema Makarskoj i obrnuto stižu sa zakašnjenjem i do jednog sata.

Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

Na Makarskoj rivijeri po podacima turističkih ureda odmara oko 59.000 domaćih i stranih gostiju. Najviše ih je u Makarskoj oko 17.500, a slijede Baška Voda s gotovo 11 tisuća i Gradac s gotovo 8000. Hoteli s više od 14.000 gostiju posluju popunjeni, slično je i u kućama za odmor pa se u tim objektima za nastavak ljetovanja preporuča prethodna rezervacija smještaja. Vrlo malo slobodnih mjesta preostalo je jedino u sobama i apartmanima kod privatnih kućevlasnika.

  • +39
  • +36

Smjena turista u splitskoj luci

Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!