gotova izborna skupština

[VIDEO/FOTO] Luka Burilović ostaje na čelu HGK: 'Nikad mi u životu nije bilo ovako teško'

04.10.2021 u 14:26

Bionic
Reading

Luka Burilović će i dalje biti predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK). Odluka je to izborne skupštine koja je u ponedjeljak birala između tri kandidata, uz Burilovića to su još bili poduzetnici Dražen Oreščanin i Marin Lovrović

Glasovalo je 90 članova skupštine. Burilović je dobio 67 glasova, Oreščanin 21, a Lovrović ima jedan glas. Preostali glasački listići bili su nevažeći.

Podsjetimo, upravni odbor Komore odlučio je prije isteka mandata sadašnjeg predsjednika krenuti u izbore za novog predsjednika HGK.

Prilikom predstavlja svog programa skupštinarima, prije samog glasanja, Burilović je istaknuo da je HGK krovna gospodarska udruga koja slavi 170 godina.

Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic

'Mijenjale su se države, pojedinci, institucija je cijelo vrijeme tu. Kad sam preuzeo HGK želio sam modernu i digitaliziranu instituciju. Želio sam čistu komoru, bez korupcije koja je pratila HGK dok ja nisam došao', rekao je.

Požalio se kako nije očekivao takvu navalu populizma i osobnih napada. 'Nikad mi nije bilo tako teško u životu', ustvrdio je Burilović.

  • +2
HGK - izborna skupština Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

Naglasio je da vjeruje u još snažniju ulogu županijskih komora te da niti jedna institucija nije utjecala na toliko izmjena zakona kao HGK.

'Pokazali smo da možemo donositi teške odluke i primati udarce. Čistog obraza i čistih ruku tražim legitimitet da dovršimo ono što smo počeli', rekao je Burilović.