nagrada emerging europe

Vedrana Likan proglašena poslovnom lidericom godine

24.06.2022 u 11:36

Bionic
Reading

Vedrana Likan dobitnica je ovogodišnje nagrade Female Business Leader koju dodjeljuje Emerging Europe, organizacija posvećena razvoju 23 zemlje od središnje preko istočne Europe do južnog Kavkaza. Nagrade Emerging Europe slave uspjehe tih zemalja u održivosti, inovativnosti i poduzetništvu

Vedrani Likan nagrada je uručena na velikoj svečanosti dodjele nagrada u Bruxellesu.

Female Business Leader nagrada je koja se dodjeljuje ženama na vodećim pozicijama koje su svojim organizacijama dale značajan i nadahnjujuć doprinos u prethodnoj godini. Nagrada posebno vrednuje liderice koje potiču druge žene na razvoj karijera i koje su mentorice novoj generaciji liderica u poslovnom svijetu.

Za poslovnu lidericu ove je godine nominirano 17 uspješnih poslovnih žena, a hrvatska predstavnica pobjedu je odnijela zahvaljujući glasovima ocjenjivačkog suda i publike.

Žiri je istaknuo kako je Vedrana Likan nagrađena za svoju dugogodišnju posvećenost promicanju pozitivnih društvenih promjena te sustavno osnaživanje žena u poslovnom svijetu.

'Kod muškaraca preuzimanje liderske pozicije najčešće evocira osjećaj moći, a kod žena osjećaj odgovornosti. Većini ženskih lidera zajedničke su osobine empatija, zajedništvo i hrabrost. Uspjeh lidera nikada nije isključivo njegova osobna zasluga. Riječ je o rezultatu čitavog tima.

Na lideru je odgovornost da svoju karizmu i energiju, držeći se moralnih i etičkih vrijednosti, usmjeri na prave stvari kako bi sudjelovao u pozitivnim društvenim promjenama', istaknula je Vedrana Likan, direktorica tvrtke Colliers.

Kako bi druge žene potaknula na preuzimanje vodećih pozicija, ona u Zagrebu u četvrtak 30. lipnja 2022. godine organizira konferenciju LeaderSHE. Riječ je o konferenciji koja će okupiti liderice iz hrvatskog poslovnog svijeta, politike i nevladina sektora.