NEMA DRUGOG KRUGA

Varteks u prvom krugu dokapitalizacije ispunio zadani cilj

  • Autor: L. F./Hina
  • Zadnja izmjena 17.01.2018 18:04
  • Objavljeno 17.01.2018 u 18:04
Varteks

Varteks

Izvor: tportal.hr / Autor: Siniša Sović

Varteks je u prvom krugu dokapitalizacije postigao prag uspješnosti pa neće biti drugog kruga upisa novih dionica, a konačna cijena novih dionica je 12,99 kuna po dionici, objavljeno je u srijedu iz te tvrtke, iz koje ne iznose koliko je dionica upisano, ali je s obzirom na ranije objavljeni prag uspješnosti upisano više od 1,5 milijun novih dionica

Varaždinski Varteks je početkom ove godine objavio javni poziv na upis najmanje 1,5 do najviše 3,5 milijuna novih dionica, nominalne vrijednosti 10 kuna po dionici. 

Kako je danas objavila Uprava te tvrtke putem Zagrebačke burze, s obzirom da je u prvom upisnom krugu, koji je trajao od 4. do 15. siječnja, postignut prag uspješnosti odlučeno je da se ne ide u provedbu drugog upisnog kruga. 

Odlukom je utvrđena i konačna cijena novih dionica i ona iznosi 12,99 kuna po dionici i jedinstvena je za sve dionice koje su predmet javne ponude, navodi se u odluci koju je Uprava donijela uz suglasnost Nadzornog odbora. 

Tako je konačna cijena nešto iznad minimalne cijena za jednu novu dionicu, a koja je prema pozivu za upis iznosila 12,91 kunu. 

Iz Varteksa ne iznose detalje o broju upisanih upisa i povećanju temeljnog kapitala, a iz tvrtke se doznaje kako je u ovom trenutku najbitnije da je zadovoljen prag uspješnosti te da će o detaljima izvijestiti nakon što povećanje temeljnog kapitala bude upisano u sudski registar. 

Dioničari Varteksa na glavnoj skupštini održanoj krajem prošle godine prihvatili su novi prijedlog dokapitalizacije, prema kojemu bi se povećanje temeljnog kapitala od minimalno 15 do maksimalno 35 milijuna kuna provelo izdavanjem najmanje 1,5 milijun, a najviše 3,5 milijuna novih redovnih dionica, nominale 10 kuna. 

Prema javnom pozivu objavljenom početkom ove godine, izdanje novih dionica smatrat će se uspješnim ako se u utvrđenim rokovima valjano upiše i uplati i/ili unese pravo potraživanja od najmanje 1,5 milijuna novih dionica (prag uspješnosti).

Bilo je predviđeno i da se upis provede u dva kruga, no nakon današnje odluke drugog kruga neće biti. 

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!