JOŠ NIJE KRAJ?

Usprkos stečaju Kuvajćani žele da im Uljanik izgradi specijalni brod, sve ide preko Končara

28.05.2019 u 10:00

Bionic
Reading

Premda se njegovo ime u Uljaniku vezivalo uglavnom uz kontekst tzv. "nekretninskog biznisa", Danko Končar mogao bi se uskoro vratiti u pulsko brodogradilište kako bi gradio brodove

Službene potvrde zasad nema, ali prema neslužbenim izvorima, piše Glas Istre, nesuđeni strateški partner pulskog škvera već neko vrijeme je u pregovorima s čelnicima kuvajtske kompanije Livestock Transport & Trading Co. K. S. C. koji su, usprkos svim problemima s kojima su se susreli u Puli, i dalje živo zainteresirani da svojoj floti što je moguće prije priključe naručeni brod za prijevoz stoke, odnosno gradnju 526, zadnji brod s Uljanikovih navoza.

U Kermas Grupi informaciju ne potvrđuju, ali ni demantiraju, no prema vrlo konkretnim razgovorima koji su navodno odrađeni s potencijalnim lokalnim partnerima u tom projektu, izgledno je da bi uskoro moglo doći do dogovora s Kuvajćanima.

Ugovor o gradnji plovećeg "hotela za životinje" sklopljen je koncem rujna 2015. nakon godinu i pol dana zajedničkog rada na projektu.

  • +2
Uljanik Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

Ukoliko dogovor bude postignut, Kuvajćani bi, prema svemu sudeći, na sebe preuzeli financiranje gradnje broda, dok bi Končareva zadaća bila realizacija. Dakle on bi, u suradnji sa stečajnim upraviteljem, iznajmio Uljanikovu infrastrukturu i angažirao radnike