DIOKIJEV PARTNER

Umjesto Čermaka, Ježić našao Kanađane?

Robert Ježić

Robert Ježić

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Drago Sopta

Vlasnik petrokemijske industrije Dioki Robert Ježić pronašao je strateškog partnera, ali to neće biti Crodux plin umirovljenog generala Ivana Čermaka, već kanadska tvrtka Terra Nova Royalty Corporation

S obzirom na to da se činilo da je general Čermak itekako zagrizao za Dioki, iznenadilo je priopćenje Croduxa iz petka, u kojemu su naveli da se ne namjeravaju upuštati u priču s Diokijem i to zbog 'postojećih vlasničkih odnosa, nedostupnih podataka o poslovanju i kretanja na tržištu'.

Prema informacijama Poslovnog dnevnika Robert Ježić, većinski vlasnik Diokija, pronašao je partnera iz Vancouvera, kanadsku tvrtku Terra Nova Royalty Corporation. Iako je tvrdio da će prihvatiti plan za spas Diokija koji traže vjerovnici i resorno ministarstvo (dugovanja kompanije premašuju milijardu kuna), očito je Ježić paralelno tražio partnera po svom izboru. Uprava je o aranžmanu s Terra Novom izvijestila sve vjerovnike, a rasplet bi trebao biti do kraja ovog tjedna.

Ježić je s Kanađanima pregovarao nekoliko mjeseci i ovih dana potpisao ugovor o poslovnoj suradnji. Nismo uspjeli doznati detalje, osim da je riječ o dugoročnom aranžmanu s time da će u prvoj fazi Kanađani ubrizgati u Dioki dvadesetak milijuna eura. 'Deal' s Terra Novom će se odrađivati u nekoliko faza, a neće ulaziti u vlasničku strukturu. Terra Nova je multinacionalna kompanija, izlistana na burzi u New Yorku s tržišnom kapitalizacijom od oko 500 milijuna dolara. Specijalizirani su globalni trgovac sirovinama pogotovo mineralima, željezom, plastikom i energentima.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!