velika transakcija

Ukrajinski peradarski div preuzima Perutninu Ptuj

  • Autor: N. S.
  • Zadnja izmjena 27.09.2018 11:26
  • Objavljeno 27.09.2018 u 11:25
Pilići - ilustracija

Pilići - ilustracija

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

MHP, jedna od vodećih međunarodnih poljoprivredno-industrijskih grupacija, nakon odobrenja iz Bundeswettbewerbsbehörde (Federalne agencije za zaštitu tržišnog natjecanja Austrije) potvrdila je svoju namjeru za kupovinom Perutnine Ptuj

MHP je vertikalno integrirana kompanija i vodeći ukrajinski proizvođač peradi s prerađivačkim pogonima u EU (Nizozemska i Slovačka) te prodajnim i distributivnim centrima na Bliskom istoku (UAE).

MHP prodaje oko 60% peradi na domaćem tržištu, dok 40% izvozi u više od 60 zemalja širom svijeta. Ključni dio uspjeha firme MHP je intenzivni investicijski program (oko 1,75 milijardi dolara je uloženo u zadnjih 10 godina u ekološke projekte).

'MHP ovim širenjem pravi strateški iskorak koji će povećati vrijednost kompaniji i ojačati njezinu poziciju na globalnom tržištu, dok Perutnina Ptuj dobiva strateškog, dugoročnog investitora. Perutnina Ptuj ima snažan brend i značajan udio na tržištu peradi, koji je MHP spreman značajno podržati u nadolazećim godinama kroz investicije i daljnji razvoj', priopćeno je iz kompanije.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!