POKRENUTA U JEKU PANDEMIJE

Ugašena državna platforma Tržnice.hr, ministarstvo za nju ima nove planove

16.01.2023 u 10:38

Bionic
Reading

Ugašena je platforma Tržnice.hr koju je Ministarstvo poljoprivrede pokrenulo u travnju 2020. godine, u jaku pandemije, s ciljem promocije i prodaje poljoprivrednih proizvoda

'Nacionalna internet tržnica (NIT) poljoprivrednih i ribarskih proizvoda ispunila je svoju funkciju u tom razdoblju', rekli su iz Ministarstva poljoprivrede za Poslovni dnevnik. Na toj je platformi bio registriran 1031 proizvođač.

Poljoprivredni proizvođač Igor Jambrešić rekao je dnevnik da ta državna platforma 'nije ispunjavala svrhu te da nitko od poljoprivrednih proizvođača koje su zvali nije znao da je ugašena'.

No iz Ministarstva su odlučili platformi dati novu namjenu – stranica će, najavili su, doživjeti transformaciju u platformu na kojoj će se predstavljati hrvatski poljoprivredni proizvođači s posebnim naglaskom na proizvode iz sustava 'Dokazana kvaliteta'.

'Na ovaj će način Ministarstvo poljoprivrede promovirati i dodatno približiti potrošačima domaće poljoprivredne i prehrambene proizvode. Platforma će vremenom biti dostupna i putem mobilne aplikacije', najavljuju iz Ministarstva poljoprivrede, ne navodeći kada bi točno trebala biti pokrenuta. Njezino unaprjeđenje planiraju provesti kroz projekt Digitalne transformacije poljoprivrede u okviru NPOO-a, doznaje Poslovni dnevnik.