hvalevrijedna akcija

Udruga Glas poduzetnika sagradila kuću u Petrinji za peteročlanu obitelj

  • Autor: N. S./Hina
  • Zadnja izmjena 30.10.2021 15:06
  • Objavljeno 30.10.2021 u 15:03
tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Dražen Breitenfeld

Udruga Glas poduzetnika (UGP) izvijestila je u subotu da je, zahvaljujući donatorima i njihovom volonterima, u Petrinji završena kuća za peteročlanu obitelj Dević.

Kuća obitelji Dević prva je u nizu tipskih UGP kuća koje će biti sagrađene, a uskoro će u novu UGP kuću, čiji je dovršetak planiran do kraja godine, useliti i obitelj Nurkić.

Projekt tipskih kuća, koji je počeo je u Petrinji nakon razornog potresa, sada je dobio konkretne rezultate, a takvo veliko humanitarno djelo ne bi bilo moguće bez donatora i vrijednih volontera koji su odvojili vrijeme i uložili mnogo truda u taj projekt, istaknuli su iz UGP-a zadovoljni što imaju priliku vidjeti kako se vraća život građana i poduzetnička scena u Petrinju nakon razornog potresa.

“Ono što smo obećali u UGP-u, od početka prikupljanja sredstava donatora, to smo i napravili. Sami smo obilazili teren i pronašli nastradale obitelji, organizirali za njih svu potrebnu dokumentaciju za uklanjanje starog i gradnju novog objekta, ugovorili po svim standardima gradnju te ishodili građevinsku dozvolu", rekao je koordinator UGP-a za Petrinju Danko Bačelić.

Koordinator Odbora za arhitekturu i građevinu UGP-a Mislav Bašić dodao je da je ponosan što su stvorili dom dvjema obiteljima.

"Još se jedna kuća gradi u Sisku, a UGP je donirao projektnu dokumentaciju za još dvije kuće, koje se grade po istom zakonskom postupku. Ukupno ćemo imati pet UGP kuća, što je stvarno veliki uspjeh", istaknuo je podsjetivši da su još prije godinu dana Ministarstvu graditeljstva predložili pojednostavljenje procesa izdavanja građevinske dozvole.

Iz UGP-a su izvijestili i da je zahvaljujući projektu Centar novog života u Petrinji, koji je počeo s radom u rujnu, nekoliko poduzetnika otvorilo svoja vrata, a nadaju se privući i ostale poduzetnike, kojima su poslovni objekti stradali u potresu, kako bi Petrinja ponovo zaživjela.

Udruga Glas poduzetnika donirala je Petrinji, Sisku i Glini 21 stambeni kontejner u startu, kao i u konceptu Centar novog života u Petrinji s idejnim rješenjem i nacrtima te s 26 poslovnih kontejnera.

"Smatramo da će ovi projekti pomoći građanima i gradu Petrinji, ali i cijeloj županiji, te omogućiti da se stvara i razvija poduzetnička scena na tom području", zaključili su iz UGP-a

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!