ne predaju se

UGP: Ako Vlada cijepljenjem nastavi uvjetovati potpore, idemo u nove tužbe

02.08.2021 u 18:32

Bionic
Reading

Branka Prišlić, iz Udruge Glas poduzetnika gostovala je u Newsroomu N1 televizije te je govorila o potporama poduzetnicima uvjetovanima brojem procijepljenih u tvrtkama.

“Nove mjere za očuvanje radnih mjesta za srpanj su prema nama diskriminacijske jer ne možemo gledati tko koliko ima procjepljenih. 70 posto je velik postotak koji država zahtijeva od poslodavaca da imaju, to je stvarno prevelik postotak. Hrvatska je možda došla do 50 posto, a zašto se od poduzetnika traži, prvo procjepljenost, a onda minimalno 70 posto?", upitala se na N1 televiziji.

dodaje i kako su pokrenuli tužbe za nekoliko sektora, točnije za privremeni prijevoz, turističke agencije, ugostiteljske i sezonske obrte. “To je već zaprimljeno u DORH i proslijeđeno je županijskim odvjetništvima gdje određeni poduzetnici pripadaju, to je Varaždin, Split i Rijeka. Ako Vlada nastavi s ovih 70 posto mi ozbiljno razmišljamo da pokrenemo pravne korake koji su prema ustavnoj tužbi”.

Komentirala je i navode da će država plaćati PCR testove za zdravstvene radnike koji se ne žele cijepiti:

“Iz našeg proračuna, plaćat će opet poduzetnici. Opet ćemo mi, koji punimo proračun morati sponzorirati PCR testove, a smatramo da bi javni sketori, naročito zdravstveni, treba biti primjer, da ljudi steknu povjerenej u cjepivo. Ako se oni ne žele cijepiti, tu dolazimo do velikog problema. A da mi to još i financiramo, ne znam baš", rekla je.