istraživanje ubera

Uberovi partner-vozači ostaju raditi u gradovima u kojima su započeli voziti

24.01.2018 u 10:26

Bionic
Reading

Čak 20 posto partnera-vozača bila bi primorana napustiti Hrvatsku da nije bilo mogućnosti rada na Uber platformi, a 30 posto vozača bilo je nezaposleno prije nego što su se prijavili na Uberovu platformu, priopćili su iz Ubera

Rezultati su to istraživanja provedenog na 1.000 Uberovih partnera-vozača u dobi od 18 do 55 godina na području gradova u kojima je Uber prisutan od Zagreba preko Rijeke do Zadra, Šibenika, Splita i Dubrovnika. Istraživanje je pokazalo kako je 65 posto partnera-vozača počelo voziti u Zagrebu, 19 posto u Splitu i osam posto u Dubrovniku te je taj broj u svim navedenim gradovima ostao isti. To dokazuje da preko 85 posto partnera-vozača ostaje raditi u gradovima u kojima su i započeli raditi preko Uber platforme, priopćili su iz Ubera.

Također, tijekom sezone, broj vozača u Dubrovniku koji nisu iz grada raste za jedan posto što dodatno potvrđuje da vozači voze samo u jednom gradu, i to u onom u kojem su se prvotno prijavili.

Cilj istraživanja bio je saznati koji su glavni razlozi zbog kojih su se partneri-vozači odlučili za rad putem Uber platforme, gdje su sve vozili kao Uber partner vozač i da li se često sele iz grada u grad te i ocjena sveopćeg zadovoljstva.

  • +4
Lansiranje usluge UberBoat u Splitu Izvor: Licencirane fotografije / Autor: UberBoat

'Rezultati istraživanja potvrdili su nam da smo svojim dolaskom uspjeli dio naših ljudi zadržati u Hrvatskoj i da naši partneri-vozači ostaju raditi u gradovima u kojima su I započeli s radom. To dodatno ide u prilog našoj tezi da tijekom ljeta neće biti gužva na cestama. Posebno mi je drago što smo brojnim ljudima ponudili još jednu opciju posla, a mnoge i potaknuli da sami budu poduzetnici', istaknuo je Davor Tremac, generalni direktor Ubera za jugoistočnu Europu.

Također, kao glavne razloge rada na Uberovoj platformi gotovo 40 posto ispitanika istaknulo je zaradu, a 33 posto fleksibilnost radnog vremena. Nešto više od 20 posto partnera vozača istaknulo je kako ovim načinom rada imaju mnogo više vremena za obitelj, što im je bio i glavni razlog prilikom donošenja odluke o odabiru Ubera.

Uber danas u Hrvatskoj ima više od 3.000 partnera - vozača koji platformu koriste kao primarni ili dodatni izvor prihoda uz redovan posao. Više od 150.000 domaćih korisnika upotrebljava Uber nekoliko puta tjedno, i skoro isto toliko stranih turista koristi aplikaciju tijekom ljeta.