jednaki uvjeti za sve

Ministarstvo taksistima: Otvoreni smo za kvalitetne prijedloge

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 29.12.2017 14:46
  • Objavljeno 29.12.2017 u 14:46
Udruženje taksista Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture predalo je svoje primjedbe i prijedloge

Udruženje taksista Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture predalo je svoje primjedbe i prijedloge

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture u petak je pozdravilo sudjelovanje udruženja taksista i drugih u javnoj raspravi o prijedlogu novog zakona o prijevozu u cestovnom prometu te istaknulo da je otvoreno za sve kvalitetne prijedloge koji mogu doprinijeti poboljšanju zakona

U povodu današnje akcije udruženja taksista koji su Ministarstvu predali velik broj primjedbi i prijedloga na nacrt prijedloga zakona o prijevozu u cestovnom prometu, iz Ministarstva u priopćenju navode da su se prilikom izrade prijedloga zakona vodili načelom da svi rade pod jednakim uvjetima i da se olakšaju administrativne barijere za ulazak u posao, što bi trebalo rezultirati povećanjem zaposlenosti.

'Pri izradi prijedloga zakonskog rješenja ponajprije se vodila briga o građanima i osluškivalo njihove potrebe, a predloženi nacrt zakona upravo bi građanima trebao omogućiti sigurniji, dostupniji, kvalitetniji i jeftiniji taksi prijevoz', kažu u Ministarstvu.

Podsjećaju kako je nacrt zakona u javnoj raspravi do 31. prosinca i pozivaju zainteresiranu javnost da se uključi u tu raspravu i na taj način doprinese kvalitetnom zakonskom rješenju. 

  • +5
  • +2

Taksisti u ministarstvo predali nacrt prijedloga Zakona o prijevozu u cestovnom prometu

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Predstavnici Udruženja taksi prijevoznika pri Hrvatskoj obrtničkoj komori, Radio Taxija, Eko taxija, Udruženja taksi obrtnika Dubrovnik, Udruge za promicanje auto taksi prijevoza - Radio Taksi Split i Udruge VG Taxi, u petak su Ministarstvu predali više od 5.000 primjeraka primjedbi i prijedloga na nacrt prijedloga zakona o prijevozu u cestovnom prometu.

Glavni prijedlog taksista je da taksimetar ostane jedini mjerni uređaj za izračun cijene.

Uber je, pak, u priopćenju pozdravio što je 'vlast prepoznala potrebu za regulativom koja će koristiti hrvatskim građanima, gradovima i gospodarstvu'.

U Uberu drže da je uvođenje elektroničke aplikacije kao alternative zastarjelom taksimetru te prepoznavanje učinkovitosti GPS-a bitan korak prema digitalnoj transformaciji.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!