JEFTINA HRANA

U Zagrebu otvoren prvi food outlet s popustima do 90 posto

13.09.2016 u 14:42

  • +6

Žabac Food Outlet

Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL

Bionic
Reading

Supružnici Mario i Maja Žamboki predstavili su novootvorenu trgovinu Žabac u zagrebaćkoj Tkalčićevoj ulici te najavili otvorenje nekoliko sličnih food outleta u gradu

Prije mjesec dana u Zagrebu je otvoren prvi hrvatski 'Food Outlet' u kojem se uz veliki popust mogu kupiti prehrambeni proizvodi s 'greškom' ili pak oni pred istekom roka trajanja.

Predstavljajući koncept i viziju 'Food Outleta' supružnici Maja i Mario Žamboki pojasnili su kakao je riječ je o start up kompaniji u kojoj se prodaje štok - višak robe proizveden u tvornicama, lom - oni proizvodi koji su oštećeni u proizvodnji ili kojima nije dobra ambalaža i rok roba - proizvodi pred istekom roka trajanja.

'Nit vodilja za food outlet projekt je da se pokuša spriječiti svakodnevno bacanje hrane koje samim tim povećavaju cijene hrane i nisu dostupne svim kategorijama stanovništva. Ovim projektom želimo promijeniti svijest ljudi da nije dobro hranu bacati iz više razloga, od kojih je najvažniji razlog zagađivanje okoline. Food outlet trgovine će biti mjesta gdje će se kupovati hrana, sredstva za čišćenje, higijenu i slično po puno povoljnijoj cijeni minimalno od 50 posto do 90 posto od uobičajene cijene', izjavio je tvorac ovog projekta Mario Žamboki.

Ovu poduzetničku ideju bračni par Žamboki namjerava proširiti i na ostale djelove Hrvatske. Najavili su skoro otvaranje food outleta na zagrebačkoj Trešnjevci u većem prostoru, a u planu je i pokretanje mobilne outlet trgovine.