IMOVINA ISPARILA

U stečaju bivše Čačićeve tvrtke nitko se neće namiriti

Radimir Čačić

Radimir Čačić

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Nakon sedam godina, ovih će dana konačno biti okončan stečajni postupak nad tvrtkom Ingprojekt, kako se od 1995. zove bivši Coning holding u kojem je direktor bio sadašnji potpredsjednik Vlade Radimir Čačić

Kako piše Večernji list, vjerovnici su od bivše Čačićeve tvrtke prijavili 452 milijuna kuna potraživanja, a stečajni upravitelj im je priznao oko 177 milijuna kuna jer je ostalo otišlo u zastaru.

Najveći dio tih potraživanja odnosio se na propali posao Coninga u Izraelu, koji baca sjenu na poslovnu karijeru Radimira Čačića koji se predstavlja kao uspješni gospodarstvenik.

Zašto se vjerovnici nisu mogli namiriti u stečajnom postupku? Zato što Ingprojekt nema gotovo nikakve imovine, jer je dok se još zvao Coning holding osnovao četiri tvrtke kćeri – Coning inženjering, Coning ekologija, Coning turizam i Coning informatika, na koje je, što je utvrdila državna revizija, prenio svu materijalnu imovinu u obliku zemljišta, zgrada i opreme dok su Coningu ostala potraživanja, ulaganja u dionice novoosnovanih društava te obveze. Osim imovine, Coning je na svoje tvrtke kćeri prenio i svoje djelatnosti pa su i zaposleni prešli raditi u nove tvrtke.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi