ISTRAŽIVANJE PORTALA MOJ POSAO

U prosjeku smo na godišnjem 25 dana

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 20.06.2011 15:05
  • Objavljeno 20.06.2011 u 15:02
godišnji odmor japanke ured

godišnji odmor japanke ured

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Martin Poole

Zaposleni u Hrvatskoj u prosjeku imaju 25 dana godišnjeg odmora, pokazuje anketa o godišnjim odmorima provedena na portalu MojPosao tijekom svibnja i lipnja u kojoj je sudjelovalo više od 500 ispitanika.

Gotovo polovica (42 posto) ih nije zadovoljna duljinom godišnjeg odmora, odnosno htjeli bi više dana. Samo dva posto misli da imaju previše godišnjeg, a 56 posto smatra da je njihov godišnji dovoljan za odmor.

Bez obzira na nezadovoljstvo brojem dana godišnjeg odmora, većina ispitanika (84 posto) radije bi izabrala povišicu nego dodatne slobodne dane.

Na godišnji odmor ove godine planira ići 93 posto anketiranih i to u najviše ljeti.

Predstojeće neradne dane više od polovice ispitanika (54 posto) iskoristit će tako što neće raditi u petak 24. lipnja. Petina (21 posto) kaže da će njihova tvrtka imati kolektivni godišnji odmor, a trećina ih je uzela godišnji odmor.

I ove godine velika većina ispitanika na godišnji će ići dva ili više puta, a samo 13 posto će ga iskoristiti jednokratno.

Regres očekuje 41 posto anketiranih, dok ih je prošle godine to očekivalo samo 20 posto. Prosječan iznos regresa koji ispitanici očekuju je 1.840 kuna.

Trenutna gospodarska situacija utjecat će na odlazak na godišnji odmor kod 59 posto ispitanika (prošle godine 63 posto). Najviše će ih zbog toga potrošiti manje novca nego što su planirali, a 24 posto neće nigdje putovati, pokazuju rezultati ankete.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!