Kempinski Hotel Adriatic

U korak s globalnim trendovima koji potiču razvoj održivog poslovanja i ekološku osviještenost

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Kempinski Hotel Adriatic ide u korak s globalnim trendovima koji potiču proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora. Imajući na umu povećanu potražnju na tržištu uz istovremenu zaštitu okoliša, Kempinski Hotel Adriatic se ističe kao jedan od prvih hotela koji na Jadranu koristi solarne panele za proizvodnju električne energije

Ulaganje u solarne panele je siguran, ekološki održiv način proizvodnje ovog neophodnog resursa. Korištenje prirodnih izvora na ovaj način je u potpunosti u skladu s ekološkim standardima te se ne zagađuje okoliš. Električna struja se proizvodi iz obnovljivih izvora energije odnosno sunčeve svjetlosti.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Visina investicije (investicija = ulaganje) u projekt iznosi oko pola milijuna eura te iz hotela očekuju povrat uloženih sredstava u najkraćem roku uzimajući u obzir da je ulaganje u proizvodnju električne energije putem solarnih panela brzo isplativo zahvaljujući povoljnom geografskom položaju Kempinski Hotela Adriatic i klimi u ruralnom okruženju sjeverozapadne Istre. Ukupna snaga solarne elektrane iznosi 400 kWp s tendencijom da se u budućnosti ostvari i preko 600 kW. Solarni paneli su strateški postavljeni na hotelu, kongresnom centru te na Kempinski vilama u cilju prikupljanja što veće količine energije.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Od prvog srpnja ove godine, temeljem novosklopljenog ugovora o opskrbi električnom energijom, Kempinski Hotel Adriatic i svi objekti u sklopu Resorta dio su programa „ZelEn - prijatelj prirode“, te od opskrbljivača primaju isključivo električnu energiju proizvedenu iz obnovljivih izvora. Na taj način koriste svaku mogućnost ostvarivanja izvrsnosti u svakom segmentu poslovanju, održivom razvoju te kontinuiranom provođenju i unapređivanju dobre prakse gospodarenja resursima, energetske učinkovitosti i očuvanju prirode.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Kempinski Hotel Adriatic oduvijek nastoji primjenjivati ekološki održiva rješenja, te osim posljednjeg investiranja u solarne panele iz hotela naglašavaju da za navodnjavanje natjecateljskog golf igrališta sa 18 rupa koriste vodu iz umjetnog jezera koji se puni kišnicom te se nadopunjava vodom iz podzemlja temeljem koncesija prema ukazanoj potrebi.

U Kempinski Hotelu Adriatic prepoznaju važnost ekološke održivosti te u skladu s tim nastoje razvijati svoje poslovanje. S obzirom na trenutnu globalnu situaciju, naglasak na ekološkoj održivosti je sve jači. 'Potaknuti globalnim trendovima ovom investicijom odlučili smo uložiti u dugoročni razvoj i na najbolji mogući način iskoristiti položaj našega hotela uz istovremenu zaštitu prirodnih bogatstava koji nas okružuju. Ovim projektom želimo se pozicionirati kao jedan od vodećih pokretača ekološke osviještenosti u sektoru hotelijerstva i turizma', poručuje general manager Kempinski Hotela Adriatic Željko Stašević. Društveno odgovorno poslovanje hotela direktno utječe na posjetitelje u smislu pozitivne percepcije o obnovljivim izvorima energije. Posjetitelji, ali i lokalno stanovništvo sve više je osviješteno o zaštiti okoliša i smanjenju posljedica klimatskih promjena.

Željko Stašević

Željko Stašević

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Postavljanje solarnih panela pridonosi i smanjenju troškova operativnog poslovanja hotela. Budući da se energija dobiva iz obnovljivih izvora smanjuju se ukupni troškovi potrošene energije u hotelu, a s obzirom na koronavirus i ekonomsku krizu koji su pogodili svijet, ova investicija mnogo znači i za budućnost poslovanja hotela i održivi razvoj.

Prema dosadašnjim rezultatima itekako je vidljivo da je ovaj poslovni pothvat uspješan i dugoročno isplativ te može biti primjer drugima. Održavanjem optimalne kvalitete i sklada između okoliša i poslovanja hotela nedvojbeno je kako će ovakav tip investicija uvijek biti u trendu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!