ISTRAŽIVANJE NAJ POSLODAVAC

U kojim tvrtkama rade najsretniji zaposlenici?

17.09.2013 u 13:25

Bionic
Reading

U gospodarski zahtjevnim vremenima često se kaže da zaposlenici više trebaju poslodavce no što poslodavci trebaju zaposlenike. S druge strane, teško je graditi uspješno poslovanje na nezadovoljstvu zaposlenika

Prošlogodišnje istraživanje Najbolji poslodavac pokazalo je da u Hrvatskoj najsretniji zaposlenici rade u srednje velikim tvrtkama. S obzirom da su natprosječno zadovoljni atmosferom i uvjetima rada, ti su zaposlenici u prosjeku lojalniji od, primjerice, zaposlenika u velikim tvrtkama.

Rezultati brojnih domaćih i inozemnih istraživanja pokazali su da je sretan onaj zaposlenik čiji poslodavac prepoznaje njegov doprinos, pokazuje mu koliko ga cijeni te ga adekvatno nagrađuje.

Kako bi dobile jasnu povratnu informaciju o svojim snagama i slabostima u upravljanju zaposlenicima i usporedile se s drugim tvrtkama iz svog gospodarskog kruga, tvrtke se mogu uključiti u istraživanje Najbolji poslodavac koje portal MojPosao provodi sedmu godinu za redom.

Istraživanje je namijenjeno tvrtkama koje kontinuirano razmišljaju kako poboljšati radnu atmosferu i povećati produktivnost.

Ono što poslodavce koji sudjeluju u istraživanju Najbolji poslodavac razlikuje od drugih dobrih poslodavaca jest činjenica da oni temeljem izvješća dobivenog u istraživanju donose precizne i ključne promjene. Ostali poslodavci možda više pretpostavljaju nego što konkretno znaju na koji način 'popraviti' svoj odnos sa zaposlenicima i kako ih motivirati.

Upitnik kojim se procjenjuje organizacijska klima i zadovoljstvo zaposlenika obuhvaća sedam područja istraživanja: korporativna komunikacija, organizacija rada, međuljudski odnosi, radni uvjeti, razvojne mogućnosti, lojalnost zaposlenih i zadovoljstvo radnim mjestom.

U istraživanju, koje svake godine obuhvaća po nekoliko tisuća zaposlenika, tvrtke s najboljim rezultatima stječu status Najboljeg poslodavca. Ove će se godine proglašenje najboljih održati početkom prosinca, a sve zainteresirane tvrtke mogu se uključiti u istraživanje do 1. listopada 2013. prijavom na službenoj stranici projekta: www.najboljiposlodavac.hr