velike male prevare

U jednom pakiranju istog WC papira u Hrvatskoj dobijete 300 metara manje proizvoda nego u Italiji

13.03.2023 u 22:44

Bionic
Reading

Kupite li isto pakiranje toaletnog papira u Italiji i Hrvatskoj, kod nas ćete u jednoj roli dobiti 30 metara i 78 grama manje

Rola toaletnog papira kupljenog u Italiji ima 42, a onoga kupljenog u Hrvatskoj 14 metara. Predsjednik Županijske skupštine Primorsko-goranske županije Marko Boras je po povratku iz šopinga u Italiji toaletni papir kupljen u toj državi stavio na vagu i krenuo brojiti listiće. Rola papire iste marke i cijene u Hrvatskoj ima 69, a u Italiji 147 grama.

'Talijanski toaletni papir bio je puno kompaktniji, bio je više nego dvostruko teži. Dakle mi smo samo na jednom pakiranju zakinuti za 300 metara proizvoda', rekao je Boras za Danas.hr.

Iz udruga za zaštitu potrošača poručuju da treba bojkotirati kupnju takvih proizvoda. 'Ta neograničena pohlepa koju dobavljači i trgovci pokazuju prema hrvatskim građanima je jednostavno prešlo svaku granicu i mi jednostavno taj dio moramo odraditi, da budemo svjesni potrošači da možemo regulirati tržište', istaknuo je Marko Paripović, predsjednik Udruge Potrošački centar. Dodao je da dobavljači i trgovci to rade jer mogu, a da je problem što bi izostaje angažman agencija koje bi trebale zaštiti potrošače.