ništa od popuštanja mjera

U Istri pregovarali o otvaranju kafića sljedećeg tjedna, šef Stožera presjekao: Bio je potres...

05.01.2021 u 06:43

Bionic
Reading

Čini se da ipak ništa od početka rada kafića i restorana u Istri već 8. siječnja. Tu mogućnost otklonio je šef istarskog Stožera Dino Kozlevac, rekavši da je za tako nešto ipak prerano

Podsjetimo, opcija ranijeg otvaranja kafića i restorana na Poluotoku izašla je u javnost kroz razgovor s predsjednikom Ceha ugostitelja Istarske županije Stanislavom Briškoskim, koji je za Glas Istre rekao da su razgovori na tu temu vođeni prošli tjedan, kad ih je prekinuo potres u Petrinji. Čini se da je upravo potres jedan od razloga zbog kojih do otvaranja kafića neće doći već 8. siječnja.

'Iskreno, zbog cijele ove situacije sa potresom još uvijek ne razmišljamo o tome. Osim toga, nenadano su ukinute i propusnice, pa tek ostaje za vidjeti kako će se razvijati epidemiološka situacija u narednim danima. Ljudi su dosta cirkulirali i cirkulirat će ove dane, tako da se i ova za sada povoljnija epidemiološka situacija može naglo promijeniti. Tek kad budemo mogli objektivno procijeniti situaciju u Istri i cijeloj Hrvatskoj, onda ćemo razgovarati s nadležnima o eventualnom popuštanju tih mjera za Istarsku županiju. Za sada je još uvijek prerano govoriti o tome, nažalost', poručio je Kozlevac, piše Glas Istre.

Predsjednik Ceha ugostitelja Istarske županije Stanislav Briškoski rekao je za Glas Istre da su se razgovori o izuzeću Istarske županije od nekih mjera vodili 29. prosinca 2020. godine, ali da su prekinuti kada je Sisačko-moslavačku županiju pogodio potres.

'Prvotni datum koji je bio definiran odnosio se na 21. prosinac, ali mjere su se nedefinirano nastavile i nakon toga, bez nekog određenog datuma do kad bi mogle biti na snazi. Svima nam je u interesu da se epidemiološka situacija popravi. Sad ćemo se zbog novonastale situacije svi fokusirati da što prije pomognemo na bilo koji način Petrinji, Sisku i okolnim mjestima, ali uskoro ćemo sjesti za stol s nadležnima i pregovarati o mogućnostima i datumu otvaranja', rekao je Briškoski.

'Ugostitelji više od 70, 80 dana nisu radili kako treba u 2020. godini, a siječanj i veljaču niti ne treba uzeti u obzir, to su uvijek dosta slabi mjeseci. I sa slabijom turističkom sezonom ipak nam je dobro išlo i sve je bilo u redu dok Istra nije sredinom kolovoza došla na crvenu listu. Tad se osjetio ekstreman pad gostiju', dodao je.