MIROVINSKI FONDOVI

'U dionici Ine vidimo dobru investicijsku priliku'

16.12.2010 u 16:50

Bionic
Reading

Mirovinski fondovi kupuju dionice Ine isključivo na temelju vlastite procjene i u interesu svojih članova, priopćila je danas Udruga društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava

Današnjim priopćenjem iz te je udruge i službeno potvrđeno da u intenzivnom trgovanju dionicama na Zagrebačkoj burzi zadnja tri dana sudjeluju upravo mirovinski fondovi.

Potaknuta medijskim natpisima, a u cilju točnog informiranja javnosti i osobito članova mirovinskih fondova, Udruga društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava u priopćenju 'posebno ističe da mirovinski fondovi svoje aktivnosti na burzi vezane na dionicu Ine provode isključivo na temelju vlastite procjene i vodeći se prvenstveno interesima svojih članova jer u dionici Ine vide dobru investicijsku priliku'.

Također, dodaju, 'mirovinski fondovi kupovali su dionicu Ine u više navrata tijekom ove godine u količinama koje je omogućavala oskudna tržišna likvidnost'.

Na Zagrebačkoj burzi danas do 14.30 sati promet dionicom Ine iznosio je više od 110 milijuna kuna, a protrgovano je oko 39.000 Ininih dionica.

U protekla dva dana, 14. i 15. prosinca, promet dionicom Ine na Zagrebačkoj burzi iznosio je 387,4 milijuna kuna, a vlasnike je u ta dva dana promijenilo 136.908 Ininih dionica.