EKO TVRTKE U HRVATSKOJ

Tvrtka Holcim postala zeleni superbrend

12.12.2012 u 17:26

Bionic
Reading

Domaća tvrtka Holcim d.o.o. nedavno je postala član svjetske obitelji Superbrands. Naime, hrvatska članica Holcim grupe ponosni je nositelj oznake Green Superbrands

Zelenu titulu Superbrand 2012. uz Holcim osvojili su još Eko Taxi, Green Gold, Plinacro, Solvis, Vipnet i Zagrebačka banka.

Superbrands je globalna nagrada za najbolje brendove na tržištu i dodjeljuje se u više od 90 zemalja svijeta, temeljem on-line glasovanja potrošača – predstavnika opće javnosti. U Hrvatskoj je, u konkurenciji 1.200 ocjenjivanih brendova, najviše ocjene dobilo njih 78.

Kriteriji prema kojima su birani najbolji u Hrvatskoj bili su kvaliteta, pouzdanost, razlikovnost i emocionalni naboj, a ove je godine po prvi put uveden i kriterij ekološke odgovornosti.

Holcimu je dodijeljen znak Green Superbrands 2012, koji na nov i inovativan način određene marke preporučuje kupcima koji su sve više osviješteni u pogledu očuvanja okoliša i društvene odgovornosti.

'Izuzetno nas veseli činjenica da je Holcim prepoznat kao tvrtka koja zadovoljava navedene kriterije, budući da cjelokupno svoje poslovanje temelji na postavkama održivog razvoja, svakodnevno donoseći odluke koje uravnotežuju zahtjeve za stabilnim poslovnim rezultatom s društveno odgovornim poslovanjem i skrbi o okolišu', kazala je glasnogovornica u Holcimu Petra Švarc.