zadovoljavajuća razina

Turistički promet u Šibensko-kninskoj županiji na 45 posto u odnosu na lani

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 21.07.2020 15:03
  • Objavljeno 21.07.2020 u 15:03
Ilustracija

Ilustracija

Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Dosad realizirani turistički promet na području Šibensko-kninske županije na zadovoljavajućoj je razini od oko 45 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, a rezultati u srpnju su i bolji jer su ostvarena noćenja na razini od oko 57 posto, rečeno je u utorak na koordinacijskom sastanku Hrvatske turističke zajednice (HTZ) s turističkim zajednicama Šibensko-kninske županije

Koordinacijski sastanak održan je u šibenskom Interpretacijskom centru katedrale sv. Jakova 'Civitas sacra', a uz direktora HTZ-a Kristjana Staničića, prisustvovali su mu direktorica TZ Šibensko-kninske Željana Šikić te svih 18 predstavnika turističkih zajednica gradova i općina s područja te županije.

Šikić je naglasila da je dosad realiziran turistički promet na području županije na vrlo zadovoljavajućoj razini s obzirom da su noćenja u dosadašnjem dijelu godine na razini od oko 45 posto u odnosu na isto razdoblje lani, dok su rezultati u srpnju još i bolji, jer su ostvarena noćenja na razini od oko 57 posto lanjskog rezultata u istom razdoblju.

"Odlične rezultate bilježimo i u segmentu nautičkog chartera, u kojem je u dosadašnjem dijelu srpnja ostvareno čak 92 posto lanjskog rezultata", rekla je Šikić.

Kristjan Staničić predstavio je promotivne aktivnosti koje je HTZ proveo s ciljem pozicioniranja Hrvatske kao sigurne turističke destinacije u ovim tržišnim okolnostima, a potom je predstavio i trenutne rezultate turističkog prometa s naglaskom na inozemna tržišta.

"U dosadašnjem dijelu godine u Hrvatskoj je ostvareno oko 40 posto rezultata ostvarenog u istom razdoblju prošle rekordne godine, što je odličan rezultat. Trenutno u zemlji boravi oko 630 tisuća turista, od kojih je najviše turista s tržišta Njemačke, Slovenije, Poljske, Češke i Austrije. U nadolazećem razdoblju očekujemo i povećani broj turista s tržišta Velike Britanije, ali i sa skandinavskih tržišta obzirom da svjedočimo sve većim brojem međunarodnih aviolinija koje brojne europske destinacije spajaju s hrvatskim zračnim lukama", poručio je direktor Staničić.

Na sastanku se razgovaralo i o turističkim zakonima koji su stupili na snagu s početkom ove godine, ali i o novim podzakonskim aktima i pravilnicima koji će se usvojiti u idućem razdoblju. Teme su uključivale i daljnji razvoj sustava turističkih zajednica s naglaskom na zadaće i uloge turističkih zajednica na lokalnim i regionalnim razinama.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!