tržište kapitala

Trgovanje bez jasnog sentimenta na početku tjedna, Luka Ploče u fokusu

Zagrebačka burza

Zagrebačka burza

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic

Ponedjeljak je na Zagrebačkoj burzi protekao bez jasnog sentimenta, dionički indeksi su zaključili na suprotnim stranama uz male promjene, dok je ionako skromna likvidnost dodatno oslabila. Indeks CROBEX je oslabio neznatnih 0,02 posto na 1.829,9 bodova, dok je njegova uža inačica, indeks CROBEX10 porastao 0,3 posto. Od sektorskih indeksa, najviše se na udaru našao indeks turističkog sektora, koji je potonuo 1,9 posto, dok je u zelenom zaključio jedino indeks prehrambenog sektora, s blagim rastom od 0,2 posto.

Ukupno je protrgovano nešto manje od 5 milijuna kuna, a samo je jedno izdanje uspjelo prikupiti milijunski promet. U fokusu su se našle dionice Luke Ploče, koje su na prometu od 1,1 milijun kuna potonule oko 1 posto, nakon što je kompanija objavila rezultat za prošlu godinu. Slijede ih dionice Valamar Riviere, s prometom od tek 465 tisuća kuna i nepromijenjenom cijenom.

Titulu gubitnika dana je pokupila dionica Brodogradilišta Viktor Lenac, koja je izgubila 9,4 posto na vrijednosti, a loš dan su imale i dionice Privredne banke Zagreb i Ingre, koje su oslabile redom 5,9 posto i 3,7 posto.

S druge strane, dionice Medike su porasle 5,6 posto, dok su dionice Dalekovoda i povlašteno izdanje Adrisa ojačale redom 1,4 posto i 1,2 posto.

Dobitnik dana Medika +5,56% 19.000,00

Gubitnik dana Brodogradilište Viktor Lenac -9,38% 11,60

CROBEX -0,02% 1.829,88

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!