PRIVATIZACIJA

Traži se kupac za Hotele Mestral i Uljanik TESU

  • Autor: Hina/tportal.hr
  • Zadnja izmjena 01.03.2012 14:48
  • Objavljeno 01.03.2012 u 14:43
Uljanik

Uljanik

Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

Agencija za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) će do 2. travnja prikupljati pisma namjere za iskazivanje interesa za kupnju 68,25 postotnog udjela u temeljnom kapitalu dubrovačkog Hotela Maestral te za kupnju stopostotnog udjela u pulskoj tvrtki Uljanik TESU, objavljeno je na web stranicama AUDIO-a

Agencija je, naime, objavila javni poziv za iskazivanje interesa za kupnju dionica provedbom postupka javnog prikupljanja ponuda za 351.978 dionica, ili 68,25 posto dionica Hotela Maestral iz Dubrovnika, te za 367.353 dionice, ili stopostotni udjel u tvrtki Uljanik TESU

Javni se poziv provodi temeljem odluka novog Upravnog vijeća AUDIO-a od 16. veljače. Pisma namjere zainteresirani investitori dostavljaju za svaku tvrtku pojedinačno.

Nakon što Agencija prikupi pisma namjere te se donese konačna odluka o početnoj cijeni, uvjetima i provedbi postupka javnog prikupljanja obvezujućih ponuda, pismeno će pozvati investitore koji su u roku dostavili pisma namjere na podnošenje obvezujućih ponuda za kupnju dionica.

Hotelska tvrtka Maestral iz Dubrovnika u većinskom je državnom vlasništvu, po današnjim podacima s web stranice SKDD-a država odnosno AUDIO drži 78,26 posto dionica, a 7,3 posto dionica je na računu Hypo Alpe Adria banke odnosno fonda Olibia Inv.Ltd.

Prema podacima sa Zagrebačke burze, Hoteli Maestral prošlu su godinu završili s 4 milijuna kuna gubitka, što je dvostruko manji gubitak nego u godini prije. Ukupni prihodi iznosili su 46,4 milijuna kuna i bili su za 4,2 posto viši nego 2010., dok su ukupni rashodi smanjeni 4 posto, na 50,3 milijuna kuna.

Tvrtku čini pet hotela u kategoriji od dvije do četiri zvjezdice, svi su smješteni u dubrovačkoj uvali Lapad, posluju sezonski od travnja do kraja listopada, a krajem prošle godine tvrtka je imala oko 170 zaposlenih.

Stopostotni vlasnik tvrtke Uljanik TESU (Tvornice električnih strojeva i uređaja) je država, odnosno Ministarstvo financija, a na zadnji se natječaj za privatizaciju te tvrtke objavljen u proljeće prošle godine, pretpostavlja se zbog velikih dugovanja, nitko nije javio

Uljanik TESU ima oko 130 zaposlenih, a tijekom 2010. i 2011. radnici su nekoliko puta prosvjedovali zbog neisplate plaća i nebrige države za tu tvrtku.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi