NEMA PREDAJE

Todorić priprema javnu ponudu za Mercator

Mercator

Mercator

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Dok Pivovarna Laško i banke vjerovnici razmatraju što učiniti s ponudom za 23,24 posto dionica Mercatora i treba li pristupiti prodaji većinskog paketa dionica, u Zagrebu se priprema ponuda za preuzimanje najvećeg slovenskog trgovačkog lanca, doznaje poslovni list Finance

Slovenski poslovni dnevnik spekulira da će Agrokor objaviti javnu ponudu za preuzimanje Mercatora, bez obzira na ishod natječaja za kupnju manjinskog paketa dionica Mercatora, čiji rok ističe danas. Predviđa se da će u javnoj ponudi Agrokor povisiti cijenu na 230 eura (sa 206 eura koliko je ponudio za manjinski paket dionica).

Todorić vidi priliku za uspjeh javne ponude u rascjepkanosti vlasništva i razjedinjenosti Mercatorovih dioničara. Prema pisanju Financi, dio banaka vjerovnika ne žele reprogramirati dugove Laškoga i odustati od prodaje manjinskog paketa Mercatora jer se boje da u novom krugu prodaje više ne bi postigle cijenu koju sada nudi Todorić.

'Tko bi se usudio ispustiti vrapca iz ruke, kada golub nije ni na krovu', slikovito opisuju poziciju banka novinari Financi.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi