NAFTNI BIZNIS

Todorić otvara 10 benzinskih postaja

01.07.2010 u 09:16

Bionic
Reading

Trgovački lanac Konzum intenzivno je krenuo u razvoj plana gradnje benzinskih postaja pokraj svojih trgovačkih centara. Iz Agrokora, u čijem je sastavu Konzum, potvrdili su za www.banka.hr da su u fazi pripreme neophodne provedbene planske dokumentacije za izgradnju 10 benzinskih postaja, a neslužbeno se doznaje da bi realizacija projekta mogla početi do kraja godine

Navodno u Agrokoru o benzinskim postajama uz svoje prodavaonice razmišljaju dugi niz godina, no ovih dana su realizirani prvi konkretni koraci.

Početkom tjedna Glavna skupština društva donijela je odluku o dopuni djelatnosti te time omogućila Konzumu bavljenje trgovinom naftnim derivatima. Poslovanje je nadopunjeno djelatnostima proizvodnje, transporta, trgovinom na veliko i malo, skladištenjem nafte i naftnih derivata te posredovanjem i zastupanjem na tom tržištu.

Trenutačno ne posjeduju skladišne kapacitete, a iz tvrtke nisu mogli potvrditi koga će odabrati kao opskrbljivača, niti da li će u biznis ući samostalno, piše banka.hr. U Agrokoru ističu da im je cilj ponuditi kupcima praktičnu realizaciju nekoliko važnih usluga na jednom mjestu u skladu sa svjetskim maloprodajnim trendovima.