za rtl

Todorić: Optužnica protiv mene je sramota hrvatskog pravosuđa

30.03.2021 u 19:25

Bionic
Reading

Ivica Todorić će se morati suočiti i s trećom optužnicom u aferi Agrokor. Nakon što je prošle godine nepravomoćno oslobođen u slučaju "Mali Agrokor" i dok čeka početak suđenja za "Veliki Agrokor", nova optužnica tereti njega, troje suradnika iz Uprave i odgovorne osobe iz drugih tvrtki da su lažirali mjenice i nezakonito financirali koncern. Todorić odgovara - to je farsa i sramota hrvatskog pravosuđa.

Niz optužnica protiv Ivice Todorića se nastavlja. Bivši šef Agrokora i još 22 osobe optužene su za prikriveno financiranje Agrokora putem mjenica i faktoring društava u iznosu većem od 18 milijardi kuna. Todorić novu optužnicu dočekuje s osmijehom.

"Mislim da je to stvarno jedna sramota hrvatskog pravosuđa. Mi imamo situaciju da je ponovno podignuta nekakva optužnica koja u suštini ponovno jednostavno je neosnovana", kazao je Ivica Todorić za RTL.

DORH tereti Todorića, još tri bivša člana Uprave Agrokora i odgovorne iz sedam trgovačkih društava iz sastava koncerna da su od 2010. do 2017. potpisivali mjenice lažno izdane za vrijednost robe, one su predavane na otkup financijskih institucijama, a novac se vraćao u Agrokor. Prema optužnici u ime Agrokora potpisane su 393 mjenice teške 530 milijuna kuna, dok je u ime ostalih tvrtki iz koncerna potpisano 2 761 mjenica na ukupan iznos veći od 17 milijardi i 800 milijuna kuna.

"To je bio jedan potpuno transparentan posao, jasan, svi su ga pratili, bio je u interesu Hrvatske, hrvatskih poslovnih ljudi, banaka i svega ostaloga, prema tome mislim da je to jedna sramota", kaže Todorić.