novi blog

Todorić opleo po Agrokorovom odvjetniku: Kako je moguće da zastupa vjerovnika i dužnika?

  • Autor: N.S.
  • Zadnja izmjena 17.01.2018 11:07
  • Objavljeno 17.01.2018 u 11:07
Ivica Todorić

Ivica Todorić

Izvor: Cropix / Autor: WENN.com / CROPIX

Ivica Todorić na svome se blogu obrušio na izvanrednu upravu Agrokora, potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić i odvjetnika Tina Doličkog za kojeg tvrdi da je radio i za Agrokor i za fond Knighthead pri kupnji obveznica Agrokora

Todorićevo pisanje prenosimo u cijelosti i bez izmjena: 

Odvjetničko društvo Hogan Lovells savjetovalo je strvinarski američki fond Knighthead pri kupnji obveznica Agrokora d.d. i to bi po svemu bio legalni pravni posao da Vlada za izvanrednog povjerenika Agrokora nije imenovala Antu Ramljaka koji je, kako je sam priznao, s Knightheadom održavao sastanke u Zagrebu prije donošenja Lex Agrokora i svojeg postavljenja na čelo Izvanredne uprave.

Taj je podatak itekako zabrinjavajući pokazatelj organiziranog djelovanja Hogan Lovellsa i njihovog predstavnika u Hrvatskoj odvjetnika Tina Doličkog u preuzimanju Agrokora. Najstrašnije je što je u svemu aktivno sudjelovala i potpredsjednica Vlade Martina Dalić koja je Knightheadu, a time i Hogan Lovellsu, preko Ramljaka osigurala povlaštene informacije još za vrijeme pripremanja Lex Agrokora. Knighthead nakon donošenja Lexa postavlja Tina Doličkog kao svog predstavnika u privremenom vjerovničkom vijeću. Nedugo nakon toga izašao je iz istog kako bi postao glavni Ramljakov savjetnik!

  • +14
  • +11

Skidanje velikog Agrokorovog znaka s vrha Ciboninog tornja

Izvor: Pixsell / Autor: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Kako je moguće da isto odvjetničko društvo u jednom predmetu radi za vjerovnika, a nakon toga počne raditi za dužnika? Čije interese to odvjetničko društvo pritom štiti? To rade i danas unatoč prijavi Hrvatskoj odvjetničkoj komori za neviđeni sukob interesa.  Hogan Lovells angažiran je i za pisanje i pripremu ugovora za roll up kredit koji nije ništa drugo nego još jedno kriminalno pogodovanje Knightheadu. Da apsurd i sukob interesa bude još veći, Tin Dolički za Vladu je pripremio i stručno mišljenje o roll up-u, a takvo je kriminalno financiranje zdušno branio i u medijima. Cijeli taj kriminalni posao, na kojem će odabranici Ante Ramljaka zaraditi stotine milijuna eura, opisan je u kaznenoj prijavi DORH-u.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!